Kultura

Mozaik poziva na “Veče izvorne tradicije”

“Ovo je veliki događaj za sve nas koji se borimo da sačuvamo tradiciju i kulturu naših naroda”rekao je Marjan Zdravković predsednik i umetnički direktor ANIP Mozaik najavljujući “Veče izvorne tradicije u Nišu” koje se održava 28. oktobra od 19 sati u Oficirskom domu.

Niški ansambl narodnih igara i pesama (ANIP) Mozaik postoji nepune dve godine. Za to vreme su vredno radili, organizovali su “Susrete veterana folklora”, Prvi seminar folklora, Dečji festival folklora, kao i brojne humanitarne akcije. O predstojećem koncertu u Oficirskom domu, Zdravković kaže:

“Ovo je veliki događaj za sve nas koji se borimo da sačuvamo tradiciju i kulturu naših naroda sa ovih prostora. Manifestaciju će podržati i Kancelarija za mlade Niša i Grad Niš, na šta smo jako ponosni. Na ovaj način pokazujemo da ANIP Mozaik ima kapacitete za organizaciju velikih manifestacija i koncerta.”

A organizacija ovog, svojevrsnog praznika folklora, uključuje i veliki broj učesnika.

Danijela Kostić iz Beograda predstaviće se modnom revijom narodnih nošnji pod nazivom “Sve za folklor”. Prisutne će zabavljati i Narodni orkestar pod rukovodstvom Milana Nikodijevića. Nišlije će moći da čuju i mušku pevačku grupu KUD-a “Đoka Pavlović” iz Beograda, izvornog instrumentalistu na gajdama, Slobodana Galeta Dimitrijevića, kao i grupu pevačica iz Zaplanja. U bogatom programu u Oficirskom domu nastupiće i Mina Milićević, pevačica izvornih pesama, pevačka grupa “Niške devojke”, a gajde, frulu i kaval sviraće Dušan Antić iz Pirota.

Na koncertu će se predstaviti i domaćini, i to najstarija folklorna grupa koja postoji u sklopu Mozaika.

Zdravković najavljuje i mnoga iznenađenja na samom koncertu, a ulaz na ovu manifestaciju biće slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com