Sport

Polovičan uspeh niških klubova

Od ovog vikenda, svi niški predstavnici u najjačim rangovima takmičenja ponovo su aktivni. Proteklih dana, oni su odigrali svoje prevenstvene mečeve, a u nastavku možete pročitati koje su rezultate ostvarili.

Student je posle dva kola bez poraza, i uz najbolju koš razliku zauzima prvo mesto na tabeli. One su u naizvesnoj završnici uspele da zabeleže trijumf u gostima protiv Vojvodine, rezultatom 83:90 (26:24, 16:27, 19:16, 22:23). U narednom kolu, Nišlijke će dočekati aktuelnog prvaka Srbije, ekipu Radivoj Korać.

Košarkaši Konstantina su, sa druge strane, pružili vrlo slabu partiju, pa su ubedljivo izgubili od prošlogodišnjeg učesnika ABA lige, ekipe Metalac u Valjevu 101:68 (36:22, 18:16, 21:21, 26:9). Ovo je njihov dugi poraz u isto toliko kola, pa se nalaze na poslednjem mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije. Sledećeg vikenda, ugostiće ekipu Vršac, koja je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležila po jedan poraz i pobedu.

Rukometašice Naise su sigurnom igrom ostvarile treću pobedu u pet kola i time se vratile na četvrtu poziciju. One su u Čairu savladale kragujevački Radnički 28:20 (12:8) uspostavivši prednosti od +5 već nakon 10 minuta. Njihov sledeći protivnik je Bekament Bukovička Banja, ali utakmica neće biti na programu sledećeg vikenda, zbog obaveza šampiona Srbije u Evropi.

Odbojkaški klub Niš je u prvom meču prvenstva dočekao prošlogodišnjeg pobednika lige – Crvenu Zvezdu. Nakon pripremnog perioda kada su ostvarili veoma dobre rezultate, oni su poraženi rezultatom 0:3 (18:25, 24:26, 27:29), a imajući u vidu dominantnost protivnika, prikazana igra u drugom i trećem setu negoveštava još jednu dobru sezonu. Izabranici trenera Dragana Svetozarevića će u sledećem kolu gostovati vicešampionu – ekipi Vojvodina.

FK Radnički ostvario je minimalnu pobedu nad Bačkom 1:0 (0:0) u 12. meču Jelen Superlige. Nakon pauze zbog mečeva reprezentacije, Nišlije su pružile nešto slabiju partiju, ali gol Andreje Apostolovića u 83. minutu bio je dovoljan da sva tri boda ostanu na Čairu. Niški fudbaleri su ovim sačuvali 4. mesto na tabeli, a sledećeg vikenda će izaći na stadion JNA u derbiju kola protiv Partizana.

Fudblerke Mašinca protekle nedelje odigrale su dve utakmice, a učinak je pobeda i remi, što je im je omogućilo napredak na 4. mesto. U zaostalom meču 5. kola podelile su bodove sa ekipom Sloga Radnički, primivši gol u samom finišu meča 1:1 (0:0). Nakon samo tri dana, Nišlijke su otputovale za Beograd i zasluženo slavile protiv Obilića 1:4 (0:2). U devetom kolu Super lige Srbije one će dočekati Požarevac.

Futsaleri Kalče nisu imali sreće na gostovanju u Gornjem Milanovcu protiv tima Metalac Kolorado, pa se kući vraćaju sa samo jednim bodom i pored uloge izrazitog favorita 1:1 (1:1). I pored mnogo prilika, nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu po drugi put. Sledećeg vikenda oni će odigrati derbi sa Ekonomcem iz Kragujevca, tradicionalno jednim od favorita za osvajanje lige. Niški futsaleri se nalaze na drugom mestu Prve Futsal lige, odmah ispred svog narednog protivnika, ali i uz dve utakmice više od njih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com