Društvo

Marina, izvinite zbog propusta administracije, dobićete sve traženo!

Marina Adamović, bila je prva građanka koju je juče primio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a danas je reagovao i predsednik opštine Medijana, Milan Krstić, koji je niškoj humanitarki obećao želeni “krov nad glavom”. Kućica za Marinu biće podignuta u Obrenovićevoj ulici gde već godinama sakuplja humanitarnu pomoć za teško obolele osobe.

Milan Krstić, predsednik Gradske opštine Medijana je posle Marininog prijema kod Aleksandra Vučića naglasio da on i njegovi saradnici nisu ni znali da se Marina obraćala ovoj opštini prošle godine i tražila manji montažni objekat kao zaštitu od vremenskih neprilika za svoj humanitarni rad na ulici.

“Žao mi je što je tako, izvinite, izvinite i opet izvinite, Marina! Ovakvih propusta aministracije više nikada neće biti u Gradskoj opštini Medijana! Mnogo sam ljut, jer to nije urađeno! Ljut sam, jer mi je načelnik uprave malopre rekao da je to moglo da se uradi vrlo lako. Pa zašto nije urađeno? Da nam se Marina obratila u prethodna tri meseca da joj, kako kaže, sagradimo neku kućicu ili šta joj već treba, to bi bilo bez pogovora urađeno, rekao je Krstić .

O potrebi da ova hrabra niška humanitarka, koja je i sama teško bolesna, dobije objekat koji će je zaštiti i omogućiti nesmetan rad tokom cele godine, prvi je ukazao arhitekta Ivan Redi, a Niške Vesti su o tome već izvestile u tekstu koji je objavljen 5. avgusta.

Krstić je dodao da u opštinu nisu pozvli  medije radi samoreklamerstva, već da obaveste građane da će se menjati praksa u budućem radu opštine.

Nismo zadovoljni radom u prethodnom periodu i neko će morati da snosi odgovornost za to. Morali smo da uzmemo Marinin zahtev, da odemo u Zavod za urbanizam, pokrenemo inicijativu da se on reši. Da li će to značiti novi razmeštaj manjih montažnih objekata, ucrtavanje nove lokacije ili nešto drugo, nevažno je. To je posao opštine, plata mora da se zaradi, jer je posao u državnoj upravi privilegija i plate nisu male,” kazao je prvi čovek Medijane.

Krstić je istakao da nije potreban dolazak premijera da bi se saznalo šta tišti njihove građane i da će na sledećoj sednici veća predložiti da Marina Adamović dobije najveće priznanje ove opštine, “Dukat Medijane”, koji se dodeljuje povodom slave opštine “Svete Petke”.

Predsednik Skupštine, Žarko Ranković, potencirao je potrebu menjanja radnih navika u opštinskoj administraciji.

“Nedopustivo! Ovaj postupak samo govori o sporosti sistema, a boli me što se to desilo u našoj opštini, Medijani, koja je poznata kao opština velikog srca. U svemu podržavam predsednika opštine, jer su nam građani na prvom mestu, a oni poput Marine nezamenljivi,” rekao je Ranković.

Marina Adamović već godinama po kiši i suncu skuplja dobrovoljne priloge za decu i mlade iz cele Srbije kojima je novac neophodan za lečenje i skupe operacije u zemlji i inostranstvu. Kaže da ne zna broj onih kojima je pomogla, ali da o tome svedoči njihova zahvalnost koja stiže preko poruka, mejlova, društvenih mreža. I neće odustati nikada

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com