Društvo

PU Niš predstavila opremu Vučiću i Stefanoviću

Od 1. januara sledeće godine biće povećane plate pripadnicima Ministrstva unutrašnjih poslova, rekao je posle predstavljanja opreme kojom raspolaže Policijska uprava u Nišu, premijer Aleksnadar Vučić. On nije mogao da precizira koliko će biti povećanje plata, jer predstoje pregovori sa MMF-om, ali je rekao da će MUP imati punu podršku Vlade Srbije za ulaganja u još savremeniju opremu.

Ispred Gradske kuće u Nišu, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću predstavijena je oprema kojom raspolaže Policijska uprava u Nišu.

“Policija u Nišu uspeva da održi red i mir i brine o bezbednosti građana, bez obzira na to što ih ima dvostruko manje u poređenju sa gradovima iste veličine”, rekao je Vučić.

4

Premijera su dočekali ministar odbrane Zoran Đorđević, direktor policije Vladimir Rebić, komandatni Žandarmerije i SAJ-a Zoran Dragović i Spasoje Vulević, načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Đorđević kao i gradončlenik Niša Darko Bulatović.

5

Prikazana su oklopna vozila, najmoderniji automobili, motocikli i kvadovi, a posebno zanimljiva bila je postrojena konjička jedinica MUP-a, a pripadnici PU Niš razgovarali su sa premijerom.

6

Bile su postrojene i jedinice Žandarmerije i SAJ-a, vatrogasno- spasilačke jedinice sa vatrogasnim vozilima, čamcima itd.

3

Premijer je na putu ka Gradskoj kući razgovarao i rukovao se sa okupljenim građanima.

2

Nakon prezentacije usledio je sastanak sa rukovodiocima organizacionih jedinica PU Niš i predstavnicima lokalne samouprave grada.

DSC 9903

Vučić je preneo da su rukovodioci niške Policijske uprave ukazali na složenost obavljanja poslova zbog različitih izazova, i dodao da će imati punu podršku Vlade i MUP-a za dobijanje novca za još savremeniju opremu.

“Od njih zauzvrat tražimo da poštuju i vole svoju državu i da na častan i zakonit način obavljaju najvažniji posao za Srbiju”, zaključio je Vučić.

razgovor

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com