Društvo

Lončar uputio kritike direktorima KC Niš i Doma zdravlja

U niškom Kliničkom centru ima 30 odsto više internista, a na pregled se čeka više od mesec dana, što nije dobro, ocenio je prilikom obilaska zdravstvenih ustanova u Nišu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je istakao i da je stanje u toaletima u Domu zdravlja Niš nedopustivo. Kako je dodao, direktor KC Niš ima rok od tri dana, a direktor Doma zdravlja od četiri nedelje da poprave stanje u zdravstvenim ustanovama kojima rukovode.

Tokom obilaska Doma zdravlja u Nišu, ministar Zlatibor Lončar je rekao da je zadovoljan vođenjem zdravstvene dokumentacije, funkcionisanjem call centra i radom savetovališta, ali da je stanje toaleta nedopustivo.

„Ima dobrih strana u Domu zdravlja, a koje se tiču bezbednosti pacijenta, ali negativno je to što je stanje u toaletima nedopustivo. Ne smatram da direktor treba da bude smenjen, ali mu predlažem da pokaže svoje sposobnosti, jer ako je mogao da organizuje da dobro radi informacioni sistem, mogao je i da se više potrudi da sredi ove toalete. Voleo bih da me uskoro obavesti, da ne čeka projekte, i da ih sredi u roku od najkasnije četiri nedelje“, rekao je ministar Lončar.

Ministar

Ministar Lončar je pored pozitivnih kritika o funkcionisanju Kliničkog centra u Nišu istakao i da problem sa viškom internista u ovoj zdravstvenoj ustanovi mora da se što pre reši.

Direktori zdravstvenih ustanova u Nišu, Milorad Jerkan i Zoran Radovanić nisu želeli da u tom trenutku komentarišu izjavu ministra Zorana Lončara.

„Radovanović je očigledno išao politikom nekog nezameranja, ali po svim normativima ima viška od 30 procenata internista, a kad želimo da zakažemo pregled kod interniste odnosno kardiologa, čeka se mesec dana. Mogu da poručim direktoru KC Niš, Zoranu Radovanoviću, da ima bukvalno tri dana da to ispravi. Ukoliko to ne ispuni ne može biti na funkciji direktora“, dodao je ministar Lončar.

Ukoliko direktori KC Niš i Doma zdravlja po hitnom postupku ne srede probleme u zdravstvenim ustanovama kojima rukovode snosiće posledice, dodao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com