Društvo

Vučić najavio otvaranje nove zgrade Kliničkog centra za Niš!

Poseta premijera i Vlade Srbije nastavljena je obilaskom medicinskih ustanova u Nišu. Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađenu kliniku za kardiohirurgiju i uverio se u kvalitet usluga i nabavljene opreme.

Vučić je najavio da će Vlada Republike Srbije nataviti na ulaže u zdravstvo u Nišu jer zadovoljan stvarima na terenu. On je obišao radove na novom Kliničkom centru, a u kojoj se nalazi Centar za radioterapije i novi akceleratori za zračenje i centar za radiologiju, kardiohirurgiju i nuklearnu medicinu.

vucic 2

„Niš ima najbolje operacione sale kakve imaju samo u poznatim svetskim klinikama. Ovde postoje tri. Intenzivna nega je na najvišem nivou i obavljeno je tri puta više operacija nego na VMA. Imate najbolju kardiovaskularnu hirurgiju u ovom delu Evrope kada je reč o opremi i zgradi. Pacijenti su zadovoljni i što je najbitnije nema liste čekanja“, naglasio je Vučić.

vucic 3

Odeljenje kardiohirurgije je otvoreno pre dve godine, kako bi najdelikatnije operacije mogle da se obave i na jugu zemlje, a za to vreme je obavljeno skoro 300 operacija na srcu.

Kada je reč o novoj zgradi Kliničkog centra, do sada je dato 35 miliona evra za izgradnju, a15 miliona će biti potrebno samo za opremu, što će Vlada Srbije obezbediti, rekao je on I najavio najavio otvaranje nove zgrade Kliničkog centra za 31. mart naredne godine.

vucic 4

“Ovde ne postoji nijedna sprava na poznatim američkim klinikama koja ne postoji u Nišu. To je za ceo Jug i Jugoistok Srbije velika stvar. Problemi oko tendera će biti rešeni problemi i “ugrađivanjem svih mogućih koji posle namerno poništavaju te tendere i ostalim čudima”.

vucic 1

Premijer je rekao da je zadovoljan kako je iskorišćen novac u KC, gde su puštena u rad dva nova linearna akceleratora za zračenje, za koje je Vlada izdvojila oko 360 miliona dinara i ukazao da je to veoma važno jer postoje mesta u Srbiji u kojima sredstva nisu adekvatno uložena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com