Društvo

Vlada će MNOGO, MNOGO, MNOGO novca izdvojiti za Niš

Država će izdvajati više novca za Niš nego za Beograd, jer želi da razvija jugoistok Srbije, izjavio je u Gradskoj kući u Nišu, premijer Aleksandar Vučić. On je upozorio rukovodstvo Niša da mora drugačije da raspolaže novcem nego do sada. Gradonačelnik Niša, Bulatović je prihvatio kritike, jer kako kaže, opravdane su i istakao da će predlog budžeta za sledeću godinu biti prosleđen vladi na analizu.

Na sastanku u Gradskoj kući u Nišu, premijer Vučić je rekao da vidi dobru budućnost za Niš, ali da gradsko rukovodstvo mora da drugačije da raspolaže novcem nego do sada.

„Niš generiše veći deficit od 50 miliona evra, nego cela Srbija. To su za mene neverovatne stvari. Zamolio sam gradonačelnika da Niš na ozbiljniji i odgovorniji način, ne dodvoravajući se građanima, kreira budžet“, istako je Vučić i objasnio da se u prethodnih 25 godina u gradskoj kasi projekotvali prihodi kojih nije bilo, a postojali ogromni rashodi.

Kao primer naveo je i da je Beograd u jednom trenutku imao deficit od 100 miliona evra, a da sada ne može da ima ni 10 miliona.

Vučić je dodao da gradska kasa i javne finasije u Nišu nisu u dobrom stanju, ali da ima veliki broj projekata i da veruje u energiju i želju gradonačelnika da napravi dobre rezultete, kako bi Niš mogao da se poredi sa Beogradom ili Sofijom i da bude ne samo centar jugoistoka zemlje, već i u odnosu na okolne zemalje.

„Vlada će više davati za Niš, nego za Beograd, zato što želimo da razvijemo jugoistok Srbije. Vlada će mnogo, mnogo, mnogo novca da izdvoji za Niš“, istakao je Vučić i podvukao da grad mora da radi kako bi građanima mogao da isporuči najbolje rezultatate.

VUCIIC I BULATOVIC

Gradonačelnik Bulatović je rekao da će sve primedbe i sugestije uvažiti i da su kritike premijera Vučića opravdane.

„Na sastanku smo razgovarali o budućnosti razvoja Niša, o boljem životu i standardu građana, novim radim mestima, pozicioniranju Grada Niša kao regionalnog centra jugoistoka Srbije ali i o javnim finasijama odnosno kako bi trebalo biti planiran budžet u narednoj godini. Kritike koje su nam upućene od premijera Vučića prihvatamo, jer su opravdane u smislu razlike od 47% između projektovanog i stvarnog budžeta. Sve primedbe i sugestije ćemo uvažiti i predlog budžeta, kada bude napravljen, prosledićemo vladi kako bi tim Vlade Srbije dao predloge“, istako je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com