Društvo

Niš dobio autobus od Beograda

Posle Poslovnog foruma premijer Vučić je prisustvovao primopredaji Ikarbusovog autobusa, koji je Grad Beograd ustupio na korišćenje Gradu Nišu. Ključeve autobusa gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću uručio je direktor Direkcije za javni gradski prevoz Beograda Uglješa Mitrović.

Ikarbus će od danas koristi Direkcija za javni prevoz Grada Niša, zahvaljujući Gradu Beogradu koji je ustupio ovo niskopodno vozilo Grad Nišu.

Direktor Direkcije za javni prevoz Boegrada Uglješa Mitrović je rekao da je autobus izrađen u saradnji sa Mercedesom koji ima wi-fi, klimu, brojače putnike i sigurnosne kamere.

Autobus

„Drago mi je što smo Ikarbus autobus dali na korišćenje Gradu Nišu, jer će služiti građanima niša da se bolje i kvalitetnije jer je reč o autobusu najnovije generacije“, rekao je Mitrović.

Ikarbus autobus

Direkcije za javni prevoz Beograda je u aprilu ove godine potpisala protokol o saradnji sa niškom Direkcijom za javni prevoz.

„Zahvalan sam premijeru i Gradu Beogradu na jednom ovakvom lepom, kvalitetnom i vrednom poklonu. Ikarbus autobus domaće proizvodnje će svakako podići kvalitet prevoza u Nišu. Nadam se da ćemo i našim sredstvima moći uskoro da i mi sami nabavimo jedan ovakav autobus“, rekao je direktor Direkcije za javni prevoz Niša, Saša Petronijević.

Podsetimo, niška Direkcija za javni prevoz uvodi i novi GPS sistem, a sledeće godine planira se i postavljanje elektronskih tabli na autobuskim stajalištima, koji će pokazivati tačno vreme dolaska autobusa na stanicu.

Kritika Vučića Gradu Nišu

Odmah posle Poslovnog foruma premijer Vučić prisustvovao je primopredaji autobusa Grada Beograda Gradu Nišu.

Ispred Gradske kućeTokom kratke šetnje, od Oficirskog doma do Gradske kuće, Vučić je kritikovao gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića zbog lošeg stanja u gradskom budžetu, koji je u deficitu 50 miliona evra. Kako je istakao, Grad Niš ima veći deficit od Srbije.

On je u jačim tonom Bulatoviću pred novinarima rekao da su prethodne vlasti nanele veliku štetu Nišu jer su uzimali kredite i trošili nepostojeći novac.

„Grad više ne može tako da funkcioniše i mora da se bavi rashodnom i prihodnom stranom“, rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com