Društvo

ANKETA: Šta Nišlije očekuju od boravka Vlade Srbije u Nišu?

Sedmodnevni boravak Vlade Republike Srbije u Nišu i regionu neće doneti ništa bolje, smatra većina anketiranih Nišlija. Do sada se za razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je, po nezvaničnim informacijama, moguć u subotu 15. oktobra, prijavilo više od 1200 ljudi.
Vlada Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem u narednih sedam dana boraviće u Nišu. Planirane su posete svim važnim institucijama u gradu, održaće se poslovni forumi, putovaće se po celom jugoistočnom delu Srbije, a sve u cilju prosperiteta ovog dela zemlje.

Namera je da siromašni Jug uhvati priključak sa daleko razvijenijim severom zemlje, ali po mišljenju Nišlija, to „neće moći preko noći“.

U anketi koju su Niške Vesti uradile sa sugrađanima svih starosnih dobi, dobijeni su ujednačeni odgovori.

„Ništa bitno se neće desiti niti tokom sedmodnevnog boravka u Nišu, a ni po povratku u Beograd.“

„Ovo zasedanje Vlade u Nišu je okupacija grada i ne očekujem ništa bitno za naš grad i region uopšte“, smatra studentkinja novinarstva Dijana Đorđević.

Njena vršnjakinja je mišljenja da će se jug Srbije „popularizovati u medijima i ništa više“, dok se oni malo stariji, poput Anđele Stanković i Mirjane Ivanović, nadaju „manjoj centralizaciji, ali se to neće desiti na ovaj način.“

Na pitanje „šta bi ste pitali premijera da ste u mogućnosti?“ anketirani su imali šarenolike odgovore.

Anđela bi ga pitala šta znači poseta Vlade Nišu? Dijana se pita da li je Aleksandar Vučić upoznat i da li ima rešenja za siromašni jug Srbije? Mirjana očekuje mir u zemlji, kao i povećanje plata i penzija dok bi neke od njih interesovalo i „kako živi naš premijer kada nije premijer“.

Na neka od ovih pitanja možda su i mogući odgovori do kraja nedelje, jer je po nezvaničnim informacijama, dan za prijem građana najverovatnije subota, 15. oktobar. Za razgovor sa premijerom do sada se prijavilo više od hiljadu dve stotine zainteresovanih južnjaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com