Društvo

Rusi oštro odgovaraju: Nemamo ništa vojno u Nišu!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odlučno je odbacila navode medija da u rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu postoji “vojni faktor”.

Centrom u Nišu bavila se agencija AP u tekstu u kome navodi da njegovo postojanje “podstiče pitanje da li je njegova svrha zaista pružanje pomoći u slučaju katastrofa”.

„Spekulacije o tome da u tom centru postoji i neki vojni faktor nemaju nikakve osnove“ izjavila je Zaharova na redovnoj konferenciji za štampu, a prenosi Tanjug.

“Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, nedovršena betonska zgrada opremljena ekranima za nadzor sa skladištem opreme za spasavanje, služi i za obuku. Da li je to centar za pomoć u slučaju nesreća ili je u službi špijunaže Kremlja u centru Balkana”, pitala se agencija “Asošijeted pres”. Portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova ističe da u Nišu ne postoji vojni faktor.

Ona je navela da su predstavnici Rusije više puta predlagali predstavnicima Evropske komisije da se uključe u rad tog centra, ali da nisu dobili odgovor.

„Pozivi na prezentacije i brifinge koje smo organizovali u centru predstavnici EU i SAD su sistematski ignorisali“, kazala je ona.

Zaharova je rekla da svi koji žele mogu da posete centar u Nišu, jer kako ističe, „nemamo šta da krijemo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com