Društvo

Zeleni učenički parlament uskoro u niškim školama

U osnovnim i srednjim školama u Nišu uskoro će biti formirani Zeleni učenički parlamenti. On će im poslužiti da reše ekološke probleme koje imaju u svojoj školi i okolini, ali će i svojim angažovanjem uticati na to da životna sredina bude uređenija.

U akciju su se uključile 22 škole sa području Niša, petnaest osnovnih i sedam srednjih. Najveći odaziv je u prigradskim naseljima i mestima, kažu u Centru za razvoj građanskog društva „Protecta“.

„Želja nam je da uz pomoć projekta „Zeleni učenički parlament“ motivišemo decu da čuvaju i unapređuju životnu sredinu, ali i da uz našu pomoć ekološke probleme reše. Tako će postati članovi neformalnog udruženja koje će delovati u svakoj školi“, istakla je koordinatorka na projektu Zorica Stevanović.

zp

Važnost projekta prepoznao je i Grad Niš koji ga je podržao finasijski sa 172 hiljade dinara. Prema rečima Biljane Milojković iz Uprave za omladinu i sport, Zeleni učenički parlament je bitan za realizaciju ciljeva koji su propisani Strategijom za brigu o mladima od 2015. do 2020. godine.

„Mladi ljudi bi trebalo da nauče kako da svojim aktivizmom deluju na promenu svesti. Bili bi smo zadovoljni da omladina promeni način razmišljanja da svojim delovanjem mogu da utiču na promene u određenoj oblasti i to će biti značajan rezultat projekta“, dodala je Milojković.

Zeleni učenički parlament će na ovaj način vratiti ekološke sekcije koje su nekada postojale. U ovom trenutku ima ih u 10 osnovnih škola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com