Društvo

MASKENBAL: Čuj me odrasli svete!

Povodom Dečje nedelje, svi niški vrtići danas priređuju maskenbale na kojima će kostimirani mališani uputiti poruke ljubavi svoj deci sveta, ali i odraslima. Tema tradicionalnog maskenbala su „Deca sveta“, tako da je Tamara Radojković iz vrtića „Cvrčak“ danas Škotlanđanka, a Branko Marković iz vrtića „Zvončić“ Indijanac. Oni su pripreme, uz pomoć svojih roditelja, završili još sinoć.

„Prvobitni plan, da svi vrtići sa kostimiranim mališanima izađu u park Svetog Save, pokvarilo je hladno vreme, pa će maskenbale imati svako u svom vrtiću,“ rekao je Niškim Vestima Marko Radojković, otac male Tamare.

Tamara ima četiri i po godine i raduje se priredbi u svom vrtiću „Cvrčak“, jer joj je ovo prvi maskenbal. Kostim Škotlanđanke odabrala je uz maminu pomoć i isprobala još sinoć.TAMARA

Branko Marković ima tri i po godine i ide u vrtić “Zvončić”. Njegova mama Ivana kaže da Branko voli da viče, pa mu je ovo sjajna prilika da viče kao Indijanac.

Pošto ne gleda filmove i crtaće, obično mu mi objasnimo šta sve može da bude kostim i odluka je pala da bude Indijanac. Zbog pera koji sam mu ja pravila i šarenog kostima sa trakom za glavu koju mu je napravio tata Dejan. Uz to, tata je napravio luk i strelu od plastike i kartona i malo izolir trake, što je Branka oduševilo” kazala je mama Ivana Marković.BRANKO

Porodica Marković ima i stariju ćerku Antoninu (5), koja će na današnjoj priredbi biti Grkinja, ali njoj nije bila potrebna “generalna proba” kao malom Branku.

Uz obavezne kostime, koji simbolizuju decu iz celog sveta, mališani imaju i prigodan program kroz koji će poslati poruku odraslima. Roditelji Tamare Radojković su Niškim Vestima poslali stihove pesme koju će deca recitovati na današnjem maskenbalu.

Imam pravo da živim.
Imam pravo da dišem.
Prirodi da se divim.
Učim da čitam i pišem.
Nepravdi stavljena tačka.
Čuj me odrasli svete,
neću da budem igračka.
Hoću da budem DETE!
Pod nebom plavim i sivim,
Suncem koje me greje.
IMAM PRAVO DA ŽIVIM, DA SE IGRAM I SMEJEM!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com