Društvo

Niš-ekspres darivao školsku biblioteku

„Niš-ekspres“ godinama unazad tokom „Dečije nedelje“ daruje niške školske biblioteke, knjigama koje su namenjene školarcima. Nove naslove dobile osnovne škole „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu i „Ivo Andrić“ u Čamurliji.

Poklon osnovnoj školi u Brzom Brodu uručila Gordana Živanović , direktor Sektora turizam u Niš-ekspresu koja je istakla da su učenici ove najmlađe škole u niškom kraju veoma aktivni i uspešni u likovnim i literarnim konkursima koje ova kompanije neguje.

Škola u Brzom Brodu jedna je od sedamdesetak sa kojima najveći autoprevoznik na jugu Srbije sarađuje. Lepa iskustva sa putovanja samo su povod da baš ovi učenici dobiju novo štivo.

14537004 10209090015460480 1287890489 o

Tokom „Dečije nedelje“ puno se govori o pravima dece a jedno od važnijih prava dece je pravo na obrazovanje i zato smo odlučili da im darujemo knjige. Poštujući još jedno pravo a to je pravo na mišljenje „Niš-ekspres“ već godinama organizuje za učenike niških škola i okoline da svoje mišljenje iskažu putem nagradnih literarnih i likovnih konkursa. Tako je nastala i zbirka „Maštarije o Niš-ekspresu“ gde su objavljeni najuspešniji učenički radovi“, kaže Gordana Živanović.

Direktorka škole Nataša Koderman ističe da im ova donacija puno znači jer su mala i mlada škola sa skromnom bibliotekom.

„Učenici vole da čitaju a tu su učitelji i nastavnici koji im stalno ukazuju koliko je čitanje važno za razvoj ličnosti“, kaže Koderman.

„Niš-ekspres“ obećava nastavak ove akcije čiji je cilj da se kod dece stvaraju dobre navike jer je knjiga njihov najbolji prijatelj .

14585782 10209090017260525 903685680 o

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com