Društvo

Uređuju se kritične deonice niških potoka

Vodotok Velepoljske reke u selu Gornja Tranava je do sada meštanima pravio mnogo problema. Tok reke se prirodno menjao što je dovodilo do poplava u prioblanom delu područja. Odlukom gradskog rukovodstva rečno korito Velepoljske reke je izmešteno, što znači da će ovo selo spremno će dočekati jesen i padavine.

Opasnost od izlivanja Velepoljske reke je svedena na minimum, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

“Obaveza Grada Niša je da svake godine sačini operativni plan od odbrane od popolova na vodotokovima II reda. U dužini od 1.300 metara se radi na uređenju korita Velepoljske reke. Vrednost radova na rečnom koritu je 8 i po miliona dinara. Pored sanacije ovog vodotka na teritoriji Niša se prema operativnom planu rade se i druge žarišne tačke reka i potoka”, istakao je Bulatović.

Uređuju se korita Gabrovačke, Kunovačke, Malčanske, Matejavačke, Rujničke i Jelašničke reke, kao i korita Suvodolskog, Kovanlučkog, Knezselskog, Humskog, Rujničkog i Mramorskog potoka. Poslove uređenja vodotokova radi VPD “Erozija” Niš.

Paralelno sa radovima na vodotokovima II reda u na teritoriji Niša uređuju se i atarski putevi. Trenutno se završava atarski put između sela Popovca i Trupala u dužini od skoro dva kilometra, koji povezuje ova dva sela i sve posede meštana.

Grad Niš u će ovoj godini urediti atarske puteve u dužini od 18 i po kilometara u 11 putnih pravaca, a za te namene je iz gradskog budžeta i ministarstva poljoprivrede izdvojeno ukupno 16 miliona 300 hiljada dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com