Društvo

Nova cena grejanja samo na papiru

Nadzorni odbor Gradske toplane predložio je poskupljenje grejanja u novoj sezoni koje podrazumeva povećanje varijabilnog dela sa 3,91 na 5,21 dinar po kilovatsatu i fiksnog sa 28,26 na 29,88 dinara po kvadratu. Da bi počela da se primenjuje, novu cenu bi trebalo da odobri Gradsko veće. Rukovodstvo Grada Niša tvrdi da se cena neće menjati i da će fiksni deo ostati isti, dok će varijabilni zavisiti od cene energenata.

Na sajtu Grada Niša objavljena je Odluka Nadzornog odbora Gradske toplane Niš o ceni grejanja za novu sezonu. Tom odlukom predviđa se povećanje varijabilnog dela sa sa 3,91 na 5,21 dinar po kilovatsatu i fiksnog sa 28,26 na 29,88 dinara po kvadratu.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur je rekao da se cena grejanja neće menjati.

„To pitanje je posle izjave gradonačelnika Niša bespredmetno. Ako je gradonačelnik rekao da se cena neće menjati u smislu da fiksna cena ostaje ista i da varijabilna cena zavisi od energenata, jer je to princip koji smo radili prethodne godine, to je nešto što mora da bude tako“, rekao je Banđur.

Gradonačelnik Niša je ranije izjavio da iako JKP Gradska toplana u dogovoru sa Savetodavnim telom daje nove predloge za višu cene grejanja da do promene neće doći. Zahtev za povećanjem cene u varijabilnom delu računa u Toplani pravdaju nezantnom višom cenom gasa na tržištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com