Zdravlje

Svakodnevno blizu 50 osoba doživi infarkt

Svetski dan srca se obeležava kako bi se povećalo znanje o faktorima rizika i unapredile mere prevencije zbog epidemioloških razmera kardiovaskularnih bolesti.

U Srbiji, prosečno dnevno 47 osoba doživi infarkt, a 15 ga ne preživi. Podaci pokazuju i da svaki peti pacijent sa infarktom umre tokom prvih pet godina od nastanka bolesti.

Svetska federacija za srce, ističe da se, 80% prevremene smrtnosti usled bolesti srca, može sprečiti kontrolom nekoliko značajnih faktora rizika:

Pušenje, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost, gojaznost, povišene masnoće u krvi, dijabetes.

Kardiovaskularna oboljenja izazivaju 30% svih smrtnih slučajeva u svetu, što ih čini “SVETSKIM UBICOM BROJ JEDAN “
Na Vama je da izaberete 2 puta:
Prevencija – put do dobrog zdravlja ili
Rizik odlaska u bolest

Srećne su osobe sa pojavom tegoba koje Vas odvode lekaru. Odsustvo tegoba je najveći rizik i neprijatelj. Svi bi da živimo kvalitetnije i duže.

Zato Vam savetujem:

Vi, koji već bolujete od srca ne preskačite redovne kontrole, bez obzira da li imate tegobe.
Vi zdravi i Vi koji mislite da ste zdravi, sa prisutnim faktorima rizika, savetujem Vam periodične, preventivne preglede, korigovanje loših, a prihvatanje zdravih navika.

Održite kvalitet i dužinu života. I ne zaboravite, može Vam se učiniti da srce boli, ili ne boli, ali kada se jave prvi simptomi, može biti kasno. U poliklinici Kardio medika bićete na vreme dijagnostikovani vrhunskim aparatima. Ekspertski tim kardiologa ukazaće Vam na mere prevencije, loše navike i ukoliko je neophopdno preduzeće se lečenje u skladu sa trenutnim stanjem nauke u svetu.Screenshot 22

Svakodnevne obaveze, vremenski tesnac, stresovi, borba za egzistenciju ostavljaju skrivene posledice na naše zdravlje. U ljudskoj prirodi je, da mislimo da se bolesti dešavaju nekom drugom, da ne verujemo da se to nama može desiti. Pacijenti često odlažu da potraže pomoć sa početkom pojave simptoma i odlučuju se da „čekaju i vide“, pre nego da prođu kroz neugodnosti hitnog zbrinjavanja u prepunum ambulantama.

Otkriću Vam , tajnu u Telemedicini tj. telemetrijski prenos EKG-a na daljinu.

Ono što ste mislili da je daleka budućnost, postala je stvarnost. U Kardio medici, već godinama daljinski pratimo naše pacijente bez obzira na prostornu udaljenost. Savremene tehnologije omogućavaju da nabavkom, ili iznajmljivanjem aparata sami snimite Vaše srce, u trenutku tegoba u kući, na poslu ili putovanju i trenutno prosledite u naš dijagnostički centar. Nakon nekoliko minuta analiziraće ga kardiolozi. Na ovaj način sačuvaćete Vaše zdravlje, otkloniti svaku sumnju u bilo koje doba dana ili noći.

Želimo Vam zdravo srce.

Naš tim kardiologaVam je na raspolaganju:
Prim. dr med. Dragan Mijalković
Prof. dr sci. med. Ivan Tasić
Prim. dr med. Svetlana Petrović Nagorni
Prim dr sci. med. Miodrag Damjanović
Prim. dr sci. med. Nebojša Krstić
Dr med. Aleksandar Jovanović

Poliklinika Kardio medika
Vojvode Mišića 58, Niš
018/4257 213 064/860 91 41
www.kardiomedika.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com