Društvo

14 miliona Niškoj Banji zbog propusta prošle vlasti

Gradsko veće usvojilo je odluku o davanju jednokratne pomoći u iznosu od 14 miliona dinara opštini Niška Banja. Potreba za jednokratnom pomoći nastala je zbog propusta prošle vlasti u ovoj opštini i nenamenskog trošenja sredstava, kaže zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Usvajanjem amandmana Gradsog veća Grada Niša na Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskom budžeta za 2016. godinu odobrena je jednokratna finansijska pomoć opštini Niška Banja.

dj„17-oro ljudi iz Niške Banje je tužilo opštinu jer prošli saziv opštinske vlasti 11 meseci nije isplatio odborničke paušale, dnevnice, prevoz i razne druge naknade koji su imali. Svaki od njih je podneo po nekoliko tužbi po različitim osnovama, tako da pored tih tužbi idu i troškovi suda, sudskog veštaka i advokata. Zanimljivo je da tada niko nije tužio jer su tada bili na vlasti, a sada opozicija, nego sada kad se promenila vlast u Niškoj Banji. Redovno sam obaveštavao gradonačelnika o ovom problemu. Dugovanja su sada oko 14 miliona dinara i ako bi imali taj novac da isplatimo, ne bi došlo do sudije i izvršitelja kada bi se iznos dugovanja duplirao“, rekao je na Gradskom veću, predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović.

Na Gradskom veću je ustanovljeno da se radi o finansijskoj nedogvornosti i da postoji mogućnost nenamenskog trošenja para i zloupotreba službenog položaja u opštini Niška Banja zbog ćega će, najverovatnije, reagovati nadležne institucije.

„Usvajanjem odluke o jednokratnoj pomoći od 14 miliona za opštinu Niška Banja želimo da mirno i preventivno rešimo problem dugovanja koji je neko drugi napravio a ne sadašnji saziv opšinske vlasti i izbegnemo sudske i izvršiteljske troškove“, istakao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Pored ove odlke o izmenama i dopunama odluke o budžetu, Gradsko veće usvojilo je i izveštaj rada javnih preduzeća za 2015. godinu. Novine su donete u koordinaciji inspekcijskog nadzora nad poslovima iz nadležnosti Grada Niša kako bi se formirala Komisija za te namene. Novine su donete i u oblasti sporta, obrazovanja i zdravstva, a o kojima ćemo pisati narednih dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com