Društvo

Na legalizaciju u Nišu čeka više od 30

Na legalizaciju u Nišu čeka više od 30.000 bespravno izgrađenih objekata, pa tako svaki referent Uprave za planiranje i izgradnju treba da obradi oko 3.000 zahteva za legalizaciju, saznaje agencija Beta od načelnika te uprave Rodoljuba Mihajlovića.

“U oblasti legalizacije objekata stanje je dosta komplikovano jer se prilikom donošenja Zakona o ozakonjenju nije vodilo računa o predmetima koji su već prisutni u organima nadležnim za posupak legalizacije”, objasnio je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, Uprava za planiranje i izgradnju u Nišu radi trenutno i po zahtevima za legalizaciju koji su podneti do 29. januara 2014. godine, i po rešenjima građevinske inspekcije koja su doneta nakon što je novembra prošle godine donet Zakon o ozakonjenju.

“Uprava radi po tim starim zahtevima, ali je to veoma teško jer su se zahtevi združivali”, rekao je Mihajlović.

On je istakao da ima problema u postupanju građevinske inspekcije u skladu sa Zakonom ozakonjenju objekata jer su rešenja o uklanjaju i ozakonjenju objekata doneta bez satelitskog snimka na sajtu Ministarstva građevinarstva.

“Još ne znamo da li ćemo moći da prihvatimo satelitski snimak vidljiv na sajtu Republičkog geodetskog zavoda ili ćemo morati da čekamo da snimak bude vidljiv na sajtu Ministarstva građevinarstva, kao što Zakon predviđa”, naglasio je Mihajlović.

Opširnije na Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com