Društvo

Bivši niški radnici se uzdaju u Vučića

Kada će radnici niških propalih preduzeća dobiti novac koji ima država duguje, još nije poznato. O dogovorima predstavnika resornih ministarstava, kako kažu nisu obavešteni i traže da razgovaraju sa premijerom Vučićem dok bude boravio oktobra u Nišu.

Radnici propalih niških društvenih firmi koji već osam godina ne mogu da dođu do svojih zaostalih zarada smatraju da država samo kupuje vreme o rešenju njihovog problema. Očekuju pomoć premijera Aleksandra Vučića i najavljuju da će tražiti da razgovaraju sa njim u dok bude boravio oktobra u Nišu.

„Premijer treba da da završnu reč i predloži rešenje problema. Bili smo dva, tri puta u svim ministarstvima i do danas nam niko ništa nije ponudio“, kaže predstavnik radnika Žarko Đorđević.

Đorđević dodaje da su spiskovi radnika i njihovih dugovanja napravljeni i da su o tome raspravljali predstavnici resornih ministarstava ali, kako dodaje, informacije sa tog sastanka nemaju.

Capture„Prihvatitćemo bilo kakav predlog za isplatu zaostalih plata, ali nećemo odustati od njih“, dodaje Đorđević.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je razgovarao sa radnicima koji su se okupili ispred Gradske kuće i poručio im da će sledeće nedelje dobiti izveštaj o dogovorima ministarstava o rešenju njihovih zaostalih zarada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com