Magazin

BILI MEGAZVEZDE, A DANAS? Pogledajte kakvim se DIVNIM POSLOVIMA bave članovi PRSLOOK BANDA

Alal vera za ove momke… Prslook band je osnovan krajem 1994. god. u Nišu i do kraja 2001. godine sačinjavali su je braća Nikica i Sandro (Aleksandar) Marković i Vlada Milutinović.

Naime, ovom bendu je prethodio bend „Od srca“ („From the heart“) osnovan 1987. godine u Splitu koji je nastupao kao predgrupa na koncertima Dina Dvornika. Tokom rata braća Marković se sele u Niš i u dogovoru sa Vladom kreću u osvajanje pop-rok scene Srbije.

Zanimljivo da je Sandro bio u žiriju na prvom festivalu na kojem se pojavila pesma koja će kasnije postati najveći srpski hit. Još zanimljivije je to što je na festivalu bila NAJGORA, a to pogledajte OVDE.

Najpre su počeli sa rok muzikom, da bi krajem devedesetih prešli u pop vode. Autori su brojnih hitova i dobitnici mnogih priznanja. Godina 1999. se smatra vrhuncem njihove karijere jer su tada objavili album „Objektivne laži“ i istoimenu pesmu koju smatraju njihovom ličnom kartom.

Nakon što je Vlada otišao iz grupe, Nikica i Sandro objavljuju još jedan album posle koga je usledila četvorogodišnja pauza. U novembru 2007. godine se vraćaju na scenu sa hitom „Letnja šema“.

Inače, članovi grupe imaju svoje profesionalne karijere, tako da je Nikica specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i ima ordinaciju u Nišu, a Sandro je specijalista sportske medicine i radi kao načelnik odeljenja sportske medicine u bolnici „Ostrog“ u Beogradu. Vlada Milutinović je inženjer tona.

Opširnije na Srbija Danas

http://www.youtube.com/watch?v=JIWUVc4zQBg

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com