Hronika

SVEDOČIO ŽANDARM IZ NIŠKOG ODREDA Vučić i Mali se ponašali bahato

Suđenje žandarmima za napad tokom Parade ponosa 2014. na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, i još dva vojna lica, nastavljeno je juče u Višem sudu u Beogradu svedočenjem pripadnika niškog odreda Žandarmerije Vinka Hristova.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva za incident se terete žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Hristov je rekao da je tokom incidenta i sam bio napadnut i da su se četvorica osumnjičenih ponašala bahato, kao navijači i da kolege nisu uspele da ih legitimišu, jer su galamili, i čulo se “ko ste vi da nas legitimišete”, “čobani” i “rasformiraćemo vas”. Bilo je guranja i šutiranja policijskih štitova.

“Mi smo dugo policajci i umemo da prepoznamo. Mislili smo da su navijači”, kazao je Hristov koji je 20 godina u policiji.

On je ocenio da je osoba u plavoj dukserici, za koju su kasnije saznali da je reč o Andreju Vučiću, bila “najbahatija”. Prema rečima Hristova, Vučić je, preko još dvojice kolega uhvatio za zaštitnu opremu komandira Predraga Ćirkovića.

Kako je naveo, kada je hteo da pomogne komandiru Predragu Ćirkoviću dobio je udarac nogom u grudi. On je dodao da napadaču nije video lice već njegovu crnu majicu.

“Pao sam dok sam pokupio štit dok sam se opasuljio gde sam, sve je već prošlo”, kazao je Hristov, dodajući da se kao ispomoć pojavila i specijalistička jedinica.

Hristov nije video da su njegove kolege koristile sredstva prinude, a tek nakon incidenta video je da jednom od četvorice “sumnjivih” krvava glava. On je telefonirao, a ubrzo zatim se pojavio i crni audi.

Opširnije na Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com