Društvo

Rešavanje problema vodosnabdevanja na Panteleju

Kako unaprediti vodosnabdevanje na gradskom, a posebno na seoskom području bila je tema sastanka rukovodstva Gradske opštine Pantelej i JKP Naisus. Samo zajedničkim snagama mogu se prevazići problemi naplate utrošene vode u Gornjem Matejevcu i Knez selu i poboljštati vodovodna mreža u Brenici, Viniku i Dubravi, zaključeno je na sastanku u opštini Pantelej.

U cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana na Panteleju rukovodstvo opštine je već održalo sastanke sa JKP „Mediana“, Direkcijom za javni gradski prevoz i Upravom za poljoprivredu. Ovog puta razgovaralo se o vodosnabdevanju, jer opština Pantelej znatno zaostaje u pogledu komunalnog standarda i opremljenosti komunalnom infrastrukturom.

„Razgovarli smo i o projektima vezanim za pre svega periferna naselja ove opštine, gde ćemo nastaviti sa izgradnjom vodovodnosg sistema, ali smo dogovorili i metode isplate duga građana u ratama“, kaže direktor JKP Naisus Dejan Andrejević.

Problemi sa naplatom su izraženi u Gornjem Matejevcu i Knez selu, dok naselja Brenica, Dubrava i Fazanerija imaju problema u vodosnabdevanju. U opštini kažu da će se rešiti i dugogodišnji problem naselja Vinik.

„Vodosnabdevanje Brenice, Vinika i Dubrave, kao i problemi sa naplatom utrošene vode u Gornjem Matejevcu i Knez selu, kao i izrada projekta u Gornjoj Vrežini trenutno su najvažnije teme. Samo dobrom saradnjom između opštine i Naiussa, biće prevaziđeni svi problemi i obnovljena vodovodna i kanalizaiona infrastruktura u Panteleju“, dodao je Vasiljević.

Na sastanku je pomenut i problem bujičnih kiša koje svake godine u prelaznim periodima prete da ugroze posede stanovništva ove niške opštine. Čelnici opštine i JKP Naisus su zaključili da će se redovno sastajati jednom mesečno kako bi se približili građanima u rešavanju problema vodosnabdevanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com