Sport

Iz Niša trofej Lige šampiona krenuo na put Srbijom

Torfej Lige šampiona je po treći put stigao u Niš. Iz našeg grada u specijalnom kamionu kreće na turneju širom Srbije, a potom i po Evropi. Nišlije su ovom prilikom mogle da se slikaju sa velikim peharom, ali i da uzmu autogram od Vladmira Jugovića , osvajača ovog prestižnog trofeja.

Veliki broj Nišlija sa nestprljenjem je očekivao trofej Lige šampiona ispred velikog crvenog kamiona od 200 metara kvadratnih kako bi ga fotografisali i uzeli autogram od Vladimira Jugovića koji je ovaj pehar osvojio dva puta. 1991 godine ispred Crvene zvezde i 1995. godine sa Juventusom.

Specijalan doček Jugovića i trofeja Lige šampiona priređen je u Gradskoj kući, dok su novosadski bubnjari kroz ulice Niša najavljivale dolazak trofeja. Njemu su se najviše radovale najmlađe Nišlije koji su sat vremena pre početka ceremonije čekali u redu ispred kamiona, kako bi se među prvima slikali sa Jugovićem i peharom.

14454488 10154510946164641 1935587358 n

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i Jugović doneli su trofej u specijalni kamion oko 11 sati i uz muziku Lige šampiona i papirnog vatrometa svečano su ga izložili pred građane.

Tom prilikom gradonačelnik Niša se zahvalio organizatorima ovog velikog događaja za Niš.

„Grad Niš je ponosan što može da ugosti drage goste i što građani imaju priliku da ponovo vide trofej Lige šampiona koji budi uspomene na naše najsrećnije sportske trenutke“, rekao je Darko Bulatović.

Program u centru grada vodio je legendarni sportski komentator Milojko Pantić. Kako je istakao, osim u Nišu, veliki pehar će u narednih deset dana biti izložen i na trgovima u Novom Sadu i Beogradu.

Capture„Niš sam upoznao dok sam u njemu služio vojsku i velika mi je čast da ponovo budem ovde. Neobično i iskreno mi je drago što sam sada sa vama i što vidim mnogobrojne mlade ljude koji žele da igraju fudbal. Želim im da jednog dana imaju tu čast da igraju Ligu šampiona i da će jednog dana i oni osvojiti trofej. Njima i posvećujem ovaj pehar“, rekao je Vladimir Jugović.

Na Trgu kralja Milana mladi fudbaleri šutirali su loptu sa Jugovićem i sa gradonačelnikom Niša, čime je zvanično i otpčela turneja trofeja Lige šampiona u Srbiji.

14463744 10154510942704641 1428753525 n

Zaljubljenici fudbala mogli su tokom celog dana da učestvuju u raznim igricima, a najabolji takmičari su osvajali brojne sportske rekvizite.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com