Magazin

DANAS SLAVIMO ISUSOVE BABU I DEDU: Teraće vas MALER cele godine ako ovo uradite!

Trebalo bi da se izbegavaju svađe, jer ko se u krugu porodice posvađa na današnji dan, teraće ga maler čitave godine

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Joakima i Anu, roditelje presvete Bogorodice Marije, koju su dobili u kasnim godinama.

Sveti Joakim je bio sin Varpafira, iz kolena Judina, i potomak cara Davida. Ana je bila ćerka sveštenika Matana, iz kolena Levijeva, kao i prvosveštenik Aron.

Ana je imala još dve sestre – Mariju i Soviju. Marija se udala u Vitlejem, i rodila Salomiju a Sovija, koja se takođe, udala u Vitlejem, rodila je Jelisavetu, majku Svetog Jovana Preteče.

Joakim i Ana su 50 godina živeli u braku, ali su bili besplodni. Živeli su bogougodno i tiho, i od svih svojih prihoda samo trećinu su upotrebljavali na sebe, drugu su davali siromasima a treću hramu.

Prema narodnim verovanjima, današnji dan bi trebalo da se provede u krugu porodice, a posebno sa roditeljima. Trebalo bi da se izbegavaju svađe, jer ko se u krugu porodice posvađa na današnji dan, teraće ga maler čitave godine.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com