Društvo

U subotu veliki skup OLDTAJMERA

U subotu, 24. septembra u Tvrđavi se održava veliki skup ljubitelja i vlasnika starovremskih vozila, a prvi put će se održati i defile oldtajmera centralnim gradskim ulicama uz policijsku pratnju. Skup organizuje Udruženje „Oldtajmer sekcija Niš“, a očekuje se i dolazak gostiju iz bugarskog kluba „Retro“.

Skup organizuje sekcija “Oldtajmer sekcija Niš “- “Opšte udruženje zanatlija i provrednika Niš”, a namenjen je svim ljubiteljima starovremskih vozila. Zajednički interes je njihovo očuvanje, posebno onih primeraka čija je istorija povezana sa Nišom. Sekcija članovima pruža pomoć kod nabavke, obnavljanja i održavanja ovih vozila, organizuje zajedničke aktivnosti i manifestacije, a sarađuje i sa klubovima iz zemlje i inostranstva.

Osim gostiju iz bugarskog kluba „Retro“, subotnji skup će posetiti i članovi Uprave Srpskog saveza za istorijska vozila iz Beograda, čiji će član i niška sekcija ubrzo postati.

„Osim okupljanja, ciljevi naše sekcije su i zaštita interesa članova u vezi sa očuvanjem i zaštitom vozila, kao i negovanje istorijsko kulturnog nasleđa ovog regiona”,rekao je Nikola Vučković, predstavnik Sekcije oldtajmera Niš.plakat

Do sada su u Nišu održana četiri ovakva skupa i nekoliko gostovanja u sklopu automobilističkih i kulturnih dešavanja u gradu. Poslednji je bio organizovan u sklopu Nišvil džez festivala.

„Osnivanjem oldtajmer udruženja, koje će raditi u sklopu “Opšteg udruženja zanatlija i privrednika Niš”,  zaokružen je dosadašnji rad takozvane „Niške oldtajmer priče“ i napravljen prostor za buduće aktivnosti“, dodao je Vučković uz poziv svim ljubiteljima starinskih vozila da u subotu posete skup.

 “Udruženje samostalnih privrednika i zanatlija Niš” nalazi se  u zgradi Zanatskog doma u ulici Prijezdina 4., a više informacija o radu niške sekcije i subotnjem skupu mogu se dobiti na telefone 018/ 241 54 I 018/ 293 120, ili preko facebook stranice udruženja „Oldtajmer sekcija Niš“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com