Društvo

TOPLANA: Danas počelo punjenje mreže

Iz Gradske toplane obaveštavaju korisnike usluga daljinskog grejanja da je danas, 19. septembra, počelo probno punjenje mreže u sklopu priprema za novu grejnu sezonu. Da bi se izbegle evenutalne štete potrebno je da korisnici, po uočavanju neke nepravilnosti, odmah prijave kvar. Cena grejanja, za sada, ostaje ista.

Iz JKP Gradska toplana Niš obaveštavaju da su od danas počeli da pune mrežu daljinskog sistema grejanja, pri čemu je potrebno da korisnici obrate pažnju da li u njihovim stanovima cure ventili ili radijatori, a da svaku nepravilnost prijave na broj telefona 0800 200 018.

Iz Toplane pozivaju i predsednike skupštine stanara, sve korisnike toplotne energije i one čiji su objekti privremeno isključeni sa sistema da ovlašćenim radnicima omuguće pristup podstanicama radi kontrole sistema i instalacija.

Nova grejna sezona trebalo bi da počne 15. oktobra, a da se isključe sa sistema daljinskog grejanja do sada je zahteve niškoj Toplani uputilo oko 1700 domaćinstava.

Cena grejanja ista do daljeg

Nadzorni odbor Toplane je početkom avgusta doneo odluku o povećanju cene daljinskog grejanja od 20 procenata, međutim za primenu ove odluke potrebna je saglasnost Gradskog veća koju nisu dobili. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović obećao je da će cena grejanja ostati nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, “osim ako ne poskupe energenti”.

Niš, za sada, ima najjeftinije daljinsko grejanje u Srbiji, međutim enregetičari Udruženja predsednika skupština stanara (UPSS) tvrde da je i sadašnja cena nerealno visoka i da ima prostora za pojeftinjenje.

U UPSS tvrde da bi realna cena grejanja u fiksnom delu računa mogla da bude 11 dinara, umesto 36, 60 koliko traži Nadzorni odbor Toplane. To su obrazložili visokim i nerazumnim troškovima koji ulaze u cenu grejanja. JP Objedinjena naplata na ime naplate računa godišnje Toplani uzima 100 miliona dinara. “Pumpanju” računa doprinose i jubilarne nagrade koje Toplana isplaćuje zaposlenima na svakih pet godina, zatim kamate na uzete kredite i havarija u Toplani Jug u kojoj je remont izvršen nestručno, a koštao je oko 2, 5 miliona evra. Na varijabilni deo računa utiče ugovor koji Toplana ima sa Jugoros – gasom, za koji UPSS tvrdi da je štetan, jer Niš plaća najvišu cenu gasa od svih gradova u Srbiji.racun

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com