Kultura

UVEK dobar provod uz BAJAGU! (FOTO)

Bajaga i instruktori su sinoć skoro do ponoći svirali na platou Tvrđave pred oko dve hiljade ljudi, a njihov koncert trajao je više od dva sata. Pre njih je na Nisomniji nastupio energični Danijel Kajmakoski uz pratnju niškog benda Blackberries. U planiranom programu do tri sata po ponoći najavljeni su nastupi di-džejeva, ali je iznenadni pljusak nakon Bajaginog koncerta mnogo ljudi oterao iz Tvrđave.

Bajaga i instruktori, koji na srpskoj sceni traju već 33 godine uspeli su, kao i uvek, da naprave dobru atmosferu i razvesele publiku. Gotovo da nema Bajagine pesme koja nije vanvremenski hit, a u Nišu su poslednji put nastupili pre dve godine.bajaga naslovna

Koncert je počeo pesmom “Sa druge strane jastuka”, a zatim su se ređale “Plavi safir”, “Godine prolaze”, “Ako treba da je kraj”, Daljina dim i tišina”, “Verujem , ne verujem” , “Kad hodaš” i druge.

Naravno, nisu izostali ni “vozići” uz pesmu “Moji su drugovi”. Pre sviranja legendarne “Dobro jutro džezeri”, Bajaga se setio da pozdravi u Nišvil džez festival, koji se održava na istom mestu u Tvrđavi.bajaga 3

Bajaga je na bis pevao “Zažmuri” i “Svima nam je ljubav potrebna” i verovatno bi usledio još jedan bis, da u tom trenutku nije počeo jak pljusak koji je mnoge naterao da trkom napuste Tvrđavu.

Bajaga i instruktori nastupili su kao drugi bend na ovogodišnjoj Nisomniji. Pre njih je pubiliku zagrejao Danijel Kajmakoski koga je pratio niški bend Blackberries. Oni su sa scene ispraćeni aplauzima, a poslednja pesma koju je mladi Makedonac otpevao bila je “Jovano, Jovanke”.

danijel
Danijel Kajmakoski

Za nastupe poznatih di-džejeva Dejana Milićevića i Tacka kiša je već prestala da pada, pa se iz Tvrđave čula muzika do dva sata po ponoći.

Niški kulturni centar je ovogodišnju Nisomniju organizovao kao jednodnevnu manifestaciju, a cena ulaznice je bila 300 dinara u predprodaji, odnosno 400 dinara na dan održavanja.

[foldergallery folder=”images/galleries/bajaga-nisomnia”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com