U fokusu

Plaćanje kazni na sajtu e-uprave

Direkcija za elektronsku upravu predlaže lakše izmirivanje obaveza za saobraćajne i komunalne prekršaje Ova usluga mogla bi da zaživi paralelno sa elektronskim prekršajnim nalozima

Kazne će se uskoro plaćati preko interneta, platnom karticom, na isti način kao kada se onlajn kupuju patike ili trenerka, ili uplaćuje hotel u inostranstvu. Ovo će biti omogućeno na portalu e-uprave, a tu uslugu moći će da koriste i oni koji nemaju aktiviranu uslugu elektronskog bankarstva. Na ovaj način moći će da se karticama namiruju najrazličitiji prekršaji, od saobraćajnih do komunalnih, a zvanična primena se očekuje do kraja godine.

– Trenutno se radi na tome da se omogući građanima da prekršajne kazne, koje su im izrekli sudovi, plate bankarskim platnim karticama direktno na portalu e-uprave. Time bi se ovaj postupak pojednostavio i ubrzao – kaže direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović.

Prema rečima predsednika beogradskog Prekršajnog suda Milana Marinovića, Zakon o prekršajima ne precizira način na koji građani treba da plate kaznu, pa bi elektronsko plaćanje bilo u skladu sa propisima.

Ostatak teksta pročitajte na Novosti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com