Ekonomija

PROTEST RADNIKA: Čekajući premijera

Nekoliko desetina bivših radnika propalih niških industrijskih giganta i danas se okupilo ispred Gradske kuće tražeći od nadležnih isplatu zaostalih zarada. Iako Grad nije nadležan za rešavanje njihovog problema, kažu da će svakog petka u 10 sati biti ispred Gradske kuće, a velika očekivanja imaju od najavljenog dolaska premijera Aleksandra Vučića.

Bivši radnici bivših preduzeća su i ovog petka ispred Gradske kuće. Društvena preduzeća za koja su radili, već godinama se nalaze u fazi restrukturiranja ili stečaju, a njima država duguje oko 110 hiljada mesečnih zarada.

U Nišu na isplatu zaostalih zarada čeka oko 4.500 bivših radnika EI, MIN, Građevinara, Jastrepca i Niteksa, a pojedinačni iznosi koje im država duguje kreću se od 200.000 do sedam miliona dinara.

Jedan od bivših radnika MIN-a, Zoran Nešić, proletos je štrajkovao glađu ispred Gradske kuće. On ima tri izvršne sudske presude, po kojima mu država, sa pripadajućim kamatama, duguje 6,5 miliona dinara.PROTEST

Radnici periodično protestuju ispred Gradske kuće već par godina, ali bez rezultata. Sada očekuju da će im problem biti rešen dolaskom premijera Srbije Aleksandra Vućića u Niš. Kako je najavljeno, u Nišu će biti održana I sednica vlade, a premijer će boraviti u našem gradu od 11. do 17. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com