Društvo

Rešen smeštaj stanara izgorele zgrade u Rasadniku

Završene su sve procedure oko pomoći za 15 porodica čiji su stanovi izgoreli ili oštećeni u nedavnom požaru u Rasadniku, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. S obzirom na to da je Građevinska inspekcija donela rešenje o zabrani korišćenje zgrade, Grad je sa nadležnim službama pronašao rešenje za smeštaj stanara izgorele zgrade, i kako je Bulatović istakao, nalaze se u gradskom jezgru Niša, a u koje će se useliti tokom vikenda.

„U subotu ćemo završiti sve što smo obećali. Danas i sutra nabavljamo nameštaj za porodice čiji su stanovi skroz izgoreli u požaru u Rasadniku. Onima kojima nije sve izgorelo, stvari i nameštaj će biti prebačen tokom vikenda u stanove koje je obezbedio Grad Niš“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Prvi čovek grada je istakao i da su svi sastanci oko pomoći ugroženim porodicama iz Rasadnika završeni, kao i da je obezbeđena sva potrebna dokumentacija za njihov smeštaj u stanovima koje je obezbedio Grad Niš.

„Nadam se da su porodice kojima pružamo pomoć zadovoljne, jer nam je bitno da građani vide da smo u njihovoj službi i da brinemo posebno o onima koji su ugroženi“, dodao je Bulatović.

Na pitanje novinara na kojoj lokaciji su stanovi koji će se dodeliti ugroženim porodicama, gradonačelnik Niša nije želeo da precizira, ali je rekao da je najveći deo stanova u centralnom jezgru grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com