Društvo

Bolji uslovi za više od hiljadu đaka OŠ Učitelj Tasa

Đaci najstarije osnovne škole u Nišu „Učitelj Tasa“ sada imaju bolje uslove za boravak u školi. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“ Fondacije „Ana i Vlade Divac“ renovirani su svi toaleti u školi. Vrednost donacije je oko dva miliona dinara. Uskoro počinje i rekonstrukcija školskog dvorišta i renoviranje fasade, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 12 miliona dinara, najavio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ tokom šest godina postojanja obnovljeno je 37 vrtića i osnovnih škola širom Srbije. Ovog puta renovirani su svi toaleti u OŠ „Učitelj Tasa“, rekla je Ana Divac na svečanosti u ovoj školi, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

vlade divac„Ovo je jedan od lepših humanitarnih projekata i do sada smo usrećili više od 15 hiljada dece širom Srbije i omogućili im da imaju bolje uslove za igru i učenje. Donacije se prikupljaju preko Eurobank kartice kojom građani plaćaju svoje račune, a deo novca, bez nikakvih dodatnih troškova, se izdvaja za ovaj projekat“, kaže Ana Divac.

U renoviranje svih toaleta u OŠ Učitelj Tasa uloženo je oko dva miliona dinara, a uskoro počinje i rekonstrukcija fasade ove škole, kao i kompletno uređenje dvorišta, najavio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

„Ovakvi humanitarni projekti su značajni za Grad Niš, ne samo u materijalnom smislu, već zbog dece koja su naša budućnost. Pored ove donacije Grad Niš će uložiti 12 miliona u rekonstrukciju fasade ove najstarije niške škole, kao i u uređenje školskog dvorišta“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

wc2

Dirketorka OŠ „Učitelj Tasa“ Radmila Krstić je istakla da ova obrazovna ustanova dobila najviše priznanje grada Niša „11. Januar“ kao potvrdu za izuzetna dostignuća na polju obrazovanja i da đaci zaslužiju bolje uslove u školi.

wc„Toaleti mnogo dugo nisu renovirani i zahvaljujući projektu „Veliko srce“ sada su svi kompletno rekonstruisani, počev od instalacija do krečenja. Prethodni gradonačelnik je obećao sredstva za rekonstrukciju fasade i dvorišta u našoj školi i kao što je najavljeno od ponedeljka krećemo u realizaciju. Nadam se da će za dva meseca biti sve gotovo“, rekla je direktorka škole Radmila Krstić.

Inače, OŠ „Učitelj Tasa“ postoji već 186 godina, a trenutno je pohađa više od hiljadu učenika od prvog do osmog razreda, kao i predškolske grupe i produženi boravak prvog i drugog razreda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com