Kultura

VIŠE OD IGRE: Fudbal i epska fantastika!

Miloš Petković, najpoznatiji niški pisac epske fantastike, bio je gost na treningu “Reala sa Nišave”. O gostovanju na Čairu, mladi pisac kaže da mu je bila velika čast, a da je trener FK Radnički, Milan Rastavac, “fan njegovih knjiga”.

Milanu Rastavcu poklonio sam nastavak “Tajne stare vodenice” – “Poljubac princeze Ildiko”a “pao” je i dogovor o još jednoj sjajnoj akciji,”rekao je Miloš Petković Niškim Vestima, ali nije otkrio o kakvoj akciji se radi.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo ugostili mog prijatelja Miloša. Pratim njegov razvoj i u svakoj njegovoj knjizi vidim napredak, a to se podudara sa našim ciljem, jer iz godine u godinu FK Radnički napreduje “, kazao je trener Radničkog, Milan Rastavac medijima.

Niški pisac je priznao da je vatreni “Meraklija” i da je od početka fudbalske sezone propustio sam jednu utakmicu na Čairu.

“Veoma me raduju rezultati koje niški tim pruža u Superligi Srbije. Pobedom nad Voždovcem, otvorila se prilika da uz dve utakmice na domaćem terenu Radnički produži pobednički niz”, kazao je Miloš Petković.sa fudbalerima radnickog

On je dodao da su kultura i sport bliski i da u današnje vreme predstavljaju “odraz društva” u kome živimo.

“Važno je promovisati kulturu i sport na ovaj način, mladi treba da imaju alternativu, dodao je.milos petkovic

Inače, Miloš Petković je jedan od najproduktivnijih niških pisaca mlađe generacije. Najpoznatije su njegove trilogije “Vukovi sudbine” i “Perunov hroničar”, a na Čairu je najavio izlazak iz štampe novog romana “Teslin vremeplov”, koji će se pojaviti u oktobru na beogradskom Sajmu knjiga.

Sa frontmenom popularnog benda Orthodox Celts , Aleksandrom Petrovićem (Acom Seltikom), u decembru objavljuje roman “LETOPIS O NEBODARU”, u podnaslovu “Dok zmajevi spavaju” sa ilustracijama Igora Krstića, otkrio je Niškim Vestima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com