Društvo

Važno obaveštenje za korisnike dečjeg dodatka

Kako ne bi došlo do prestanka prava na dečiji dodatak, niška Uprava za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu poziva roditelje da HITNO dostave školske potvrde za svoju decu koja su na redovnom školovanju u prvim razredima osnovnog i srednjeg obrzaovanja u školskoj 2016/2017 godini. Potvrde se dostavljaju Upravi u Prijezdinoj ulici br. 1, šalter 62, kaže načelnica Mirjana Popović.

Sa početkom školske godine u Upravi za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu je vreme za redovnu reviziju rešenja o dečjem dodatku i podnošenje novih zahteva. Iz niške Uprave upućen je poziv roditeljima, koji koriste dodatak za decu, da dostave potvrde o njihovom redovnom školovanju.

“Da ne bi došlo do nekog zastoja oko isplate dečjeg dodatka ili prestanka ovog prava, pozivamo korisnike da dostave školske potvrde. Dečiji dodatak se isplaćuje na vreme, a rok za dostavu školskih potvrda za decu prvog razreda osnovnog obrazovanja i prvog razreda srednjeg obrazovanja je 30. septembar”, kaže načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu, Mirjana Popović.

Na teritoriji Niša 6.500 porodica prima dečiji dodatak, koji iznosi 2.500 dinara mesečno za svu decu, a 3.400 dinara za decu sa smetnjama u razvoju i za decu u hraniteljskim porodicama.

SRB MAJKEPravo na dečiji dodatak ostvaruje se ako ukupan mesečni prihod po članu porodice, ostvaren u tri prethodna meseca, ne prelazi census, koji se statistički utvrđuje.

Onima koji prvi put podnose zahtev za ostvarivanje prava na dečji dodatak, potrebna je detaljnija dokumentacija, a o kojoj se mogu raspitati u samoj Upravi, ali sadrži dokumenta o imovinskom statusu porodice, dodaje Popović.

“Tokom septembra našoj Upravi stižu i zahtevi za pomoć oko kupovine školskih knjiga, lekova, ogreva, u adaptaciji kuće ukoliko je potrebno da se spremi pred zimu. Jednokratne pomoći se isplaćuju svakodneveno, dokumentacija se predaje Centru za socijalni rad “Sveti Sava”, koje izdaje rešenje na osnovu kojeg Uprava isplaćuje jednokratne pomoći. Već se radi na isplati jednokratne pomoći za ugrožene porodice čiji su stanovi nedavno izgoreli u požaru u Rasadniku”, kaže načelnica resorne Uprave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com