Društvo

HUMANITARNA AKCIJA: Kupi knjigu, pomozi Andriji i Davidu!

Akcija pomoći Andriji i Davidu počela je danas u Obrenovićevoj ulici i trajaće do 16. septembra. „Kupi knjigu i pomozi deci“, organizovala je humana Nišlijka Marina Adamović. Za Niške Vesti kaže da je pozvala mnoge javne ličnosti, a da se za sada i jedino odazvao gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Marina Adamović neumorno radi. Danas je opet u Obrenovićevoj ulici, a preko Facebook stranice pokrenula je novu humanitarnu akciju od koje će sakupljena sredstva otići dečacima Andriji i Davidu.
Humane Nišlije mogu pomoći kupovinom knjiga “The rest of” prvi, drugi i treći deo po ceni od 1000 dinara za primerak, ili kupovinom sve tri knjige za 2500 dinara. Reč je o njenim knjigama poezije.

Za sve koji nisu iz Niša, a žele pomoći, mogu iznos uplatiti preko Postnet-a na broj 061 3214 893 na ime Marina Adamović. Dostupna su i elektronska izdanja knjiga za uplaćeni iznos od 500 dinara.

Napravila sam događaj i pozvala dosta javnih ljudi. Prvi i za sada jedini od njih, odazvao se gradonačelniik”, kazala je Adamović (54) koja će se, počevši od danas, svakog dana do 16. septembra nalaziti u Obrenovićevoj ulici.

Ko su Andrija i David

Andrija je rođen 2004. godine u Nišu i do sada je imao šest operacija. Tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Ovaj mališan pravi je borac, veoma je uporan i voli da pobeđuje.
Ide u osnovnu školu, odličan je učenik, i obožava sve vezano za istoriju. Kako bi mu se stanje poboljšalo, Andriji je neophodna korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta. Porodica nema finansijske mogućnosti da plati intervenciju koja je malom Andriji potrebna i apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom detetu.

David boluje od cerebralne paralize. Rođen je 2012. godine, prirodnim putem, u 25. nedelji majčine trudnoće sa ocenom dva. Na rođenju je imao svega 800 grama, a doktori su mu davali jedan procenat šanse da preživi. Ipak, David se izborio sa svoj život, iako mu sudbina nije bila naklonjena. Tri meseca boravio je na intenzivnoj nezi, a tek posle pet meseci bolničku sobu zamenio je svojim domom. U osmom mesecu ugrađen mu je šant u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Uprkos svim problemima sa kojima se suočava još od rođenja, David je borac. Iako ne može da sedi, hoda, niti govori, on je vedrog duha i blage naravi. Da bi se izlečio Davidu je potrebna rehabilitacija u Rehabilitacionom centru “RENONA”, kao i operacija matičnim ćelijama u Beču. Porodica je već iscrpela sva svoja materijalna sredstva i moli sve koji mogu da pomognu da to i učine kako bi David postao samostalan i zdrav dečak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com