Kultura

Vrati se Zone“ u Nišu – da li su Zona i Mane živeli srećno?

Domaći film “Vrati se Zone”, premijerno će biti prikazan sledeće, 2017. godine, reditelj je Jug Radivojević, scenario su napisali Ivana i Miroslav Mitić, po motivima knjige “Zona Zamfirova, šta je bilo posle” Dušice Milanović Marike. Kadrovi filma do sada su snimljeni na Vlasinskom jezeru, u Pirotu, Beogradu, Senti, Valjevu i Novom Pazaru, a ovih dana se snimanje nastavlja u Nišu.

Film “Zona Zamfirova” koju je 2002. godine režirao Zdravko Šotra, urađen je po romanu velikog srpskog književnika Stevana Sremca i prikazuje Niš s kraja 19. veka.

“Vrati se Zone” je svojevrsni nastavak Zonine i Manetove ljubavne priče, budući da se Sremčev roman završava njihovim venčanjem. Ovaj film, osim drugog reditelja, ima i drugu glumačku podelu. Zonu, umesto Katarine Radivojević tumači Brankica Sebastijanović, a Maneta , umesto Vojina Ćetkovića , Milan Vasić.

Jug Radivojević je snimanje filma počeo u Pirotu, nastavio u avgustu na Vlasinskom jezeru, a, kako je Niškim Vestima najavio Marko Stupar, zastupnik Dušice Milanović Marike, autorke romana po čijim je motivima napisan scenario za film, ovih dana se nastavlja u Nišu.

Kako Niške Vesti saznaju od Dušice Milanović Marike koja se nalazi na setu,  film se trenutno snima u Ruskoj crkvi u Adrovcu kod Aleksinca, a plan je da se nakon toga nastavi u Nišu.

KNJIGA OD KOJE JE SVE POČELO

Dušica Milanović Marika objavila je 2005. nastavak Sremčevog romana o Zoni Zamfirovoj, “Zona Zamfirova -šta je bilo posle“ (Narodna knjiga, BGD), pod pseudonimom Stevana Sremac. Pod ovim pseudonimom objavljivala je do 2010, od kada piše i objavljuje pod svojim pravim imenom.

Knjiga o Zoni Zamfirovoj je bila megahit, ponovljena je i kao kiosk izdanje u velikom tiražu, a ubrzo po objavljivanju ovog romana javio se producent Miroslav Mitić i rezervisao autorska prava za ekranizaciju knjige.dUSICA MILANOVIC

                                                         Dušica Milanović Marika

“Filmski projekat je dugo pripreman i sada je u toku snimanje filma „Vrati se Zone“, scenario je rađen po motivima moje knjige koja je 2015. ponovo objavljena u izdanju „Lagune“, kao dopunjeno izdanje pod novim naslovom „Dukat i divlji pelin“, rekla je medijima Dušica Milanović Marika.

ŠTA JE BILO POSLE – Roman Dukat i divlji pelin

Šta se dogodilo sa Zonom Zamfirovom? Film “Vrati se Zone” epilog je jedne od najlepših ljubavnih priča u srpskoj književnosti. Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posle?

“Ovako strastvena i beskompromisna veza uvek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi”, objasnila je Milanović.

Posle velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vreme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju senke jer Zona „niti šta ljulja, nit pod srcem nosi“. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom „pravom licu“, terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voleti nekog dovoljno da bi se živelo zajedno?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com