Sport

Pavkov: Prijaju golovi, ali najbitniji je timski uspeh…

Milan Pavkov (22), centarfor Radničkog, proglašen je za najboljeg igrača 8. Kola Superlige. Pavkov je u meču sa Voždovcem postigao prva dva gola, ali i prvi put upisao svoje ime u listu strelaca od početka sezone. Stasiti centarfor odigrao je 61 minut na voždovačkom krovu i za to vreme imao više nego impresivan učinak…

Eto, sve se poklopilo. Naša dobra igra, ubedljiva pobeda i prva dva gola za Radnički. Evo sada je došlo i ovo lepo priznanje od strane redakcije Superlige, koje mi svakako prija – rekao je za Pavkov koga smo zatekli kako se sprema da krene za Niš iz Novog Sada, gde je proveo dan odmora, posle subotnje utakmice.

Milan je, podsetimo, u Radnički stigao iz Vojvodine, brzo se adaptirao na novu sredinu, igrao je u svim utakmicama, a već od 2. kola je postao starter. I do sada je bio veoma zapažen, trudio se da igrom u polju pomogne saigračima u kreiranju šansi, ali tek sada se i sam upisao u strelce. A napadače, to se zna, samo golovi čine srećnim:

Jeste, centarforu se mere samo golovi i tačno je da mi ovi protiv Voždovca više nego prijaju. Ne mogu sad da kažem da će mi nešto rapidno podići samopouzdanje, jer i do sada sam se trudio da ispunim zadatke koji mi se postavljaju, ali sigurno je da napadaču golovi daju jedan poseban vid zadovoljstva. No, pevenstveno mi je drago što mi kao ekipa igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako i nastaviti… Eto i protiv Voždovca smo funkcionisali kao sat i rekao bih da je svako od nas ugradio deo sebe u pobedu – ne manjka Pavkovu osećaja pripadnosti timu.

Očekivanja od Radničkog sada polako rastu, a nailaze dve utakmice na Čairu, sa Napretkom (petak 20.00) i Radnikom…

Što se mene tiče, sigurno je da ću želeti da nastavim sa golovima, ali neće mi to predstavljati opterećenje. Trudiću se da igram kao i do sada, korisno za ekipu i nadam se da ćemo nastaviti da nižemo pobede – rekao je Pavkov za sajt Radničkog.

Na kraju, pitamo ga kako se prilagodio promeni sredine, jer je mirnu ravnicu zameno temperamentnim jugom:

Od prvog dana mi je sjajno u Nišu, nemam ni najmanjeg problema u adaptaciji i imam sjajne klupske drugove, pa se nadam da će mi samo biti bolje…

I mi mu to želimo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com