Društvo

“Kiša čađi” noćas po Nišlijama

Stanovnici niške ulice Alekse Nenadovića i dalje imaju problem sa dimom koji ispušta niška Mlekara. Kako meštani ovog naselja kažu, noćas od 1 do blizu 4 sata ujutru čuo se jak zvuk a gusti dim bio je na sve strane.

Meštani su o svemu obavestili Komunalnu policiju.

“Noćas je od 1 do pola četiri kuljao dim iz dimnjaka Mlekare. Nije moglo da se diše. Šta još treba da uradimo i kome sve da se obratimo da nam se pomogne. Tri godine se mi borimo sa ovim problemom ali je poslednjih nedelja nepodnošljivo”, kaže za Niške Vesti Todor Arsovski.

Nekada Zlatni retriver odavno više nije te boje. Tužan je i sam pogled na ovog mezimca.

Screenshot 2

Meštanka Milena Nikolić kaže da joj je žao što se čitava ova priča ispolitizovala.

Sve materijano nije toliko bitno ali je alarmantno to što nam se zdravlje urušava svakog dana. Deca nam udišu čađ”, kaže zabrinuto ona.

14274487 10202128619453103 1060900550 oPojačana emisija čađi ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, rekao je nedavno šef gradske inspekcije za zaštitu životne sredine, Slaviša Radulović, o čemu su Niške Vesti već pisale, kada su krajem avgusta meštani ovog naselja organizovali protest.

Podsetimo: Kada se ovakva situacija desila 29. avgusta meštanima naselja “Ledena stena” saopšteno je da je došlo do kvara na kotlu i da će kvar biti saniran za najviše sedam dana.

“Pokrenuli smo proces da se u narednih nekoliko meseci trajno reši ovaj problem. Pristupili smo izradi projekta i projektne dokumentacije da umesto mazuta uvedemo gas, kao i nabavci elemenata za gasifikaciju“, rekao je tada V.D. direktora „Niške mlekare“, Nebojša Golubović.

„Imlek“ je zauzeo stav da opredeli milionska sredstva kako bi se trajno rešio ovaj problem. Prvi deo sredstava u iznosu od 250.000 evra biće namenjen za modernizaciju i gasifikaciju fabrike, kaže Golubović i dodaje da je „Yugorosgaz” dao zeleno svetlo za uvođenje ekološkog energenta.

Na sastanku u Gradskoj kući tada je dogovoreno i da se „Niškoj mlekari“ pomogne u zakonskim okvirma za gasifikaciju fabrike.

b

Dečija bicikla jutros

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com