Hronika

HITNA 24 ČASA: Dve saobraćajne nesreće, 316 intervencija

Kako saopštavaju iz niške Hitne pomoći, za protekla 24 sata ova služba intervenisanala je na Čamurlijskom putu i na kružnom toku kod Elektronske industrije, oba vozila su sletela s puta. Pregledano je više od tri stotine pacijenata, od toga pedesetdvoje dece.

U zvaničnom saopštenju, niška Hitna pomoć navodi da se prva saobraćajna nesreća dogodila u 10:04 na Čamurlijskom putu usled čega je došlo do sletanja vozila s puta. Vozač, koji je bio u alkoholisanom stanju, dobio je lakše povrede.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se u 04:42 na kružnom toku kod Elektronske industrije, u pitanju je taksi vozilo koje je takođe sletelo s puta, a vozač je zadobio lakše telesne povrede.

Oba vozača su posle ukazane pomoći i urgentnog zbrinjavanja prevezena u Urgentni centar radi dalje dijagnostike i lečenja.

U protekla 24 časa u Hitnoj pomoći pregledano je 316 pacijenata, od toga 178 odraslih  u urgentnoj ambulanti i 52 na pedijatrij. Na terenu je bilo 86 intervencija, na javnim mestima 11.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi navode  da su najčešće tegobe zbog kojih su Nišlije tražile lekarsku pomoć kod odraslih: hipertenzije, glavobolje i moždani udari, a kod dece povišena telesna temperature i alergije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com