DruštvoRegion

U Svrljigu uručeno 49 ugovora o radu

U prostorijama kompanije DIV Betonski pragovi d.o.o. u Svrljigu, uručeno je 49 ugovora o radu na neodređeno vreme i sertifikata polaznicima programa aktivnih mera politike zapošljavanja – Obuka na zahtev poslodavca.

Kompanija DIV Betonski pragovi, koja posluje u okviru DIV grupe, je u saradnji sa Filijalom Niš Nacionalne službe za zapošljavanje realizovala program dvomesečne obuke, tokom koje je 30 polaznika uspešno završilo obuku za rad na poziciji Izvršioca za rad na automatskoj liniji za proizvodnju betonskih pragova i 19 polaznika za rad na poziciji Izvršioca za rad na automatskim mašinama za plastičnu deformaciju toplim postupkom.

Ugovori koji su podeljeni su deo Programa mere za povećanje zaposlenosti koji sprovodi NSZ u saradnji sa Opštinom Svrljig.

‚‚DIV Betonski pragovi” trenutno upošljava oko 370 lica.

“Nezaposlenost u Opštini Svrljig je poslednjih meseci smanjena za 20%, dok posao trenutno traži 1500 Svrljižana”, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu, Boban Matić.

U Svrljigu će u narednom periodu biti angažovano 232 lica na Programu ‚‚Javni radovi” a od ponedeljka 12. septembra na birou biće 281 lice manje koji traži posao, dodaju iz NSZZ niška filijala.

STATISTIKA

Trenutno na teritoriji niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje je 45 453 lica, na teritoriji grada Niša 30 552 i taj broj u odnosu na prošlu godinu broj je manji za 9-10%. Konstantno svakog meseca broj nezaposlenih se smanjuje, ovaj broj rezultat je rada nadležne inspekcije ali i novih radnih mesta, rekao je nedavno direktor niške filijale NSZZ Boban Matić.

14089443 1100795360009464 529783351 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com