Sport

Uskoro turnirski spektakl za niške kik boksere

Prijem za reprezentativce Srbije iz Kik boks kluba Niš koji su na Svetskom juniorskom prvenstvu u Irskoj osvojili jednu zlatnu i dve srebrne medalje, upriličio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Ovom prilikom gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport, Branislav Kačar je rekao da Grad Niš stoji iza Kik boks kluba Niš i u cilju promocije niškog sporta najavio turnirski spektakl kik boksa u Nišu, jer kako je istakao, predstavljaju Grad u najboljem svetlu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik za sport i omladinu Branislav Kačar svečano su primili kik boksere reprezentacije Srbije, koja je na Svetskom juniorskom prvenstvu u Dablinu osvojila devet medalja, od kojih su tri došle u Niš.

„Vi ste ponos našeg grada jer ste postigli visoke zapažene rezultate, i u ime Nišlija Grad vam odaje priznanje, jer promovišete sport, mladost i uspehe Kik boks kluba Niš. Najiskrenije vam čestitiam i želim da u narednom periodu budete još bolji“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

PRIJEMPrijem u Gradskoj kući za delegaciju Kik boks kluba Niš

Nikola Lazarević, inače višestruki prvak Srbije, šampion Balkana, postao je SVETSKI šampion u kik boksu, pobedom nad Kupijaj Mateuszom iz Poljske. U finale se plasirao pobedom nad Grkom, Tsochataridis Panagiotisom i osvajio zlatnu medalju u kategoriji 57 kg.

nikola„Konkurencija je bila jaka što se i očekivalo. Ovo je za mene veliki uspeh ali i za Srbiju i Kik boks klub u Nišu. Nadam se da ću nastavit pobedničku put“, rekao je niški kik bokser, Nikola Lazarević.

Nišlija Stefan Paunović na Svetskom prvenstvu u konkurenciji starijih juniora u kategoriji do 75 kg osvojio je srebrnu medalju, jer je u finalu Svetskog prvenstva za poen bio bolji Poljak, Szymanowski Adrian.

„Ovo je za naš veliki uspeh i trudićemo se da i dalje osvajamo medalje na međunarodnim takmičenjima i zahvaljujem se treneru što je sve vreme bio uz nas“, kaže niški sportista Stefan Paunović.

Trener Kik boks kluba Niš, Srđan Radulović podsetio je da je na ovom takmičenju srebrnu medalju osvojio je i Danilo Ratkić u juniorskoj kategoriji do 67 kg, pobedama nad Rzayev Muradom iz Ukrajine, i Radoslavavom Kostovim iz Bugarske.

stefan paunovic„Zadovoljan sam što smo ponovili uspehe od prošle godine, kada su u Niš stigle tri zlatne medalje. Svake godine ostvarujemo velike uspehe na svetskim takmičenjima, tri prvaka Evrope, četiri prvaka Balkana, ove godine već svetskog prvaka i dve srebrne medalje. Seniorsko takmičenje nas očekuje krajem oktobra i trudićemo se da iz godine u godinu budemo sve bolji i napravimo tradiciju donošenja svetskih medalja u Niš. Zahvaljujemo se Gradu što nam pomaže da ostvarujemo uspešne rezultate“, rekao je na prijemu u Gradskoj kući, trener Kik boks kluba Niš, Srđan Radulović.

Grad Niš stoji iza Kik boks kluba Niš kako bi im pomogao da i dalje budu najtrofejniji klub u Srbiji i svetu, rekao je gradski većnik, Branislav Kačar.

„Kik boks klub Niš je jedan od najtrofenijih klubova u Srbiji i na najbolji način reprezentuje Niš u Srbiji i u svetu. Kako bi se Grad Niš zahvalio kik bokserima planiramo da ove godine organizujemo turnirski spektakl, reviju za sve niške kik boksere. Cilj je da to postane tradicionalna revija ovog sporta i turnir koji bi se održavao svake godine“, rekao je Kačar.

oliver 1Predsednik Kik boks kluba Niš uručuje majicu kluba gradonačelniku Niša

Inače, Srbiju je na najjačem juniorskom takmičenju u godini, predstavljalo je 10 takmičara, koji su osvojili ukupno devet medalja: tri zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

„Kao predsednik niškog Kik boks kluba sam ponosan i srećan što su trojica takmičara iz Niša. Iz dana u dan klub napreduje, imamo dosta takmičara, boraca, članova koji žele da treniraju kod nas i trenera reprezentacije Srbije i ovom prilikom mu se zahvaljujem, jer je vratio kik boks u Niš. Nekada je naš grad bio grad boksa, a sada smo grad kik boksa. Siguran sam da gradska vlast uviđa da je ovo lepa borilačka veština i lep sport koji se nadamo da će postati olimpijska disciplina“, zaključio je na svečanom prijemu predsednik Kik boks kluba Niš, Oliver Paunović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com