Politika

Predizborna politička obećanja se ponekad ispune

Svoju zaradu od 50 hiljada dinara koju će svakog meseca dobijati kao zamenik predsednika Skupštine GO Medijana, advokat Srđan Aleksić će davati u humanitarne srhe. Time je ispunio predizborno obećanje, što je retkost na političkoj sceni Srbije, čulo se na današnjoj pres konferenciji u Media i reform centru. Po 10 hiljada dinara dobila su dva udruženja , dve samohrane majke i studentkinja iz Jagodine.

U ime Udruženja samohranih majki, pomoć u iznosu od 10 hiljada primila je Biljana Jovanović, a ispred Udruženja rehabilitatora dece sa posebnim potrebama, Gordana Živković.
Od pojedinaca, advokat Aleksić i njegov tim izabrali su da pomoć ovog meseca daju samohranoj majci dvoje dece, Mariji Janković, koja je bio dobrovoljac u oružanim sukobima na KIM 1999. godine, Sonji Nešković, samohranoj majci četvoro dece i studentkinji iz Jagodine Jeleni Nikolić kojoj je novac potreban za studiranje u Kelnu. Njoj će novac biti proleđen na žiro račun, dok su ostali novac primili u Media i reform centru. MAJKA

Branko Stefanović, saradnik advokata Srđana Aleksića, istakao je da se radi o nesvakidašnjem gestu i ispunjenju predizbornog obećanja.

„Naknada za političku funkciju koju će advokat Srđan Aleksić primati u GO Medijana je mesečno 50.400 dinara i on će, počevši od ovog, svakog meseca do isteka mandata davati po 10 hiljada osobama i udruženjima kojima je novac potreban. Iznos nije veliki, ali budući da je najviši iznos socijalne pomoći u ovom trenutku 7800 dinara, nije ni zanemarljiv „ rekao je Stefanović.

Novinarima se obratio i sam Aleksić, ali u pisanoj formi jer, kako je rečeno, nije želeo da se medijski eksponira.pismo aleksica

„Danas i u buduće, svakog narednog meseca čim budem primio naknadu za obavljanje funkcije zamenika predsednika Skupštine GO Medijana, dodeliću taj novac pojedincima i udruženjima kojima će sigurno dobro doći. Smatram da je ova pomoć u nominalnom iznosu nedovoljna, ali se mora od nečega poći, „ napisao je, između ostalog, Aleksić.

Da podsetimo, general Momir Stojanović je zajedno sa Srđanom Aleksićem pred aprilske izbore formirao grupu građana „Iskreno za Niš“, koja je samostalno izašla na lokalne izbore u Nišu. Obojica su prethodno bili istaknuti članovi Srpske napredne stranke, Srđan Aleksić član Gradskog veća, a general Stojanović narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i na republičkim izborima podržali su politiku premijera Aleksandra Vučića i SNS-a. U GO Medijana GG “Iskreno za Niš” dobila je 7,27 odsto glasova Nišlija, a na današnjoj konferenciji za novinare niko od prisutnih nije pomenuo ovu grupu građana, već se može smatrati da je advokat Aleksić donatorski gest učinio u svoje lično ime.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com