Kultura

Nemanja Radulović — svetska zvezda i ambasador Srbije

Nakon spektakularnog nastupa u koncertnoj sali „Čajkovski“ u Moskvi, čuveni srpski violinista Nemanja Radulović dao je intervju za Sputnjik, u kojem je govorio, između ostalog, o grupi Run–D.M.C, ambasadorskoj funkciji, ali i o ruskoj publici.

Šta vam je ovaj koncert u Moskvi učinilo posebnim?

— Posebno je za mene bilo to što nikada ranije nisam ovde nastupao. Drago mi je da smo dobili priliku da ovde sviramo posle tih brojnih, velikih i važnih umetnika i muzičara koji su nastupali u ovoj sali. Oni su doveli do toga da nas ruska tradicija klasične muzike inspiriše i gura napred. Stvarno mi je bilo lepo — publika je jako kvalitetna, toliko su nas lepo slušali… A i sala ima sjajnu akustiku. Svi koji su nas dočekali stvarno su bili divni.

Da li ste imali priliku i da malo obiđete Moskvu?

— Jesam! Čim smo stigli, šetali smo čak deset kilometara. Možda za Moskvu to nije mnogo, ali za mene jeste. Nismo imali mnogo vremena, ali uspeli smo da vidimo centar grada. Oduševljeni smo velikim ulicama, arhitekturom… Ljudi su veoma fini i komunikativni.

Volite da svirate narodnu muziku, ponekad i pop — Abu, na primer — ali istovremeno svirate i klasičan repertoar. Koju vrstu muzike najviše volite, na šta ste posebno „slabi“?

— Slab sam na muziku generalno. Ne volim da je delim po žanrovima, nego je delim na muziku koja mi prija i muziku koja mi manje prija. Ali na sceni? Tu najviše sviram klasičnu muziku. Mislim da je to prvenstveno moj poziv. Time se bavim od svoje sedme godine — klasika je moj pravac. Ali povremeno, sa velikim zadovoljstvom, napravim neki aranžman za pop, rok ili tradicionalnu pesmu.

Ceo intervju sa Nemanjom Radulovićem, kao i “Marš na Drinu” koju je Beogradska filharmonija odsvirala u sali “Čajkovski” u Moskvi, pogledajte na www.sputniknews.com.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com