Društvo

TOPLANA do 15

Do početka grejne sezone sa sistema daljinskog grejanja niške Gradske toplane biće isključeni svi koji su podneli zahteve, a to je negde oko 1700 domaćinstava. Kako je rekao Zoran Stojanović, v.d. direktora ovog preduzeća, korisnici se isključuju po hitnoj proceduri, u proseku po 12 dnevno.

Grejna sezona u Nišu zvanično počinje 15. oktobra i do tog datuma svi koji su podneli zahteve biće isključeni sa sistema daljinskog grejanja.

“Naše ekipe isključuju po 12 korisnika dnevno, a do početka grejne sezone ostalo je da se isključi još oko 260 korisnika”, kazao je Stojanović medijima.

On je izjavio i da se 84 korisnika predomislilo i povuklo zahteve, a da je 44 korisnika nakon što je privremeno bilo isključeno, tražilo vraćanje u sistem Toplane.

Predsednik Udruženja predsednika Skupštine stanara (UPSS), Saša Kostić, kazao je da je isključenje sa toplovodne mreže legitimno pravo svakog korisnika i da je dobro što je Toplana ubrzala postupak, jer je ranije bilo pritužbi na dugo čekanje za isključenje.

UPSS je protestima, koji su počeli pre skoro dve godine, uspelo da snizi cenu grejanja, ali i omogući korisnicima isključenje bez sudske procedure i plaćanja troškova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com