U fokusu

Autoput Niš-Priština: Do Merdara 77km poluprofila

Izgradnja autoputa ka Albaniji jedan je od infrastrukturnih prioriteta Srbije, a prvih 77 kilometara, od Niša do Merdara, mogao bi biti izgrađen do 2020.

Državni sekretar ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica kaže da je povezivanje Srbije i Albanije autoputem Niš-Priština-Drač prioritetni regionalni projekat, koji je podržala i Evropska unija.

Prema njegovim rečima, Srbija je u već u poodmaklom stadijumu izrade projektno-tehničke dokumentacije.

“Sama izrada projekta za deonicu koja ide od Niša do administrativnog prelaza Merdare koštaće sigurno četiri miliona evra”, kaže Poledica, dodajući da je prethodno urađena studija opravdanosti i projekat, te da se sad nastavlja do faze idejnog projekta.

“Računamo da ćemo do kraja sledeće godine završiti sve do nivoa idejnog projekta, u međuvremenu Putevi Srbije će započeti eksproprijaciju i do 2020. možemo imati poluprofil autoputa od Niša do Prištine, a kasnije kako raste obim saobraćaja radiće se i pun profil autoputa”, rekao je Poledica.

Opširnije na B92.net

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com