Sport

Grad NE ZNA ko je stadionu uključio struju?

Gradski stadion “Čair” ima struju iako EPS “Distribucija” nije niškom stadionu uključio električnu energiju. Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur kaže da Grad ne zna ko je priključio struju.

Na pitanje novinara ko je stadionu “Čair” uključio struju, zamenik gradonačelnika Niša Miliš Banđur kaže da to ko je uključio struju nije u njihovoj nadležnosti.

“To nije nešto čime se mi bavimo. To nije iz opisa nadležnosti delokruga Grada, ko je priključio struju. Mi nismo nadležni da to znamo”, rekao je novinarima Banđur.

Gradska Služba za održavanje i informatičko-komunikacione tehnologije, tražila je od EPS “Snabdevanja” da stornira račune za utrošenu energiju koju oni ne troše, kako kažu ni za građevinske radove ni u bilo koje svrhe, jer je Ugovor koji je Grad imao sa Jugoistokom istekao još septembra 2013. godine. FK Radnički nikada nije ni imao dozvolu za priključak, ali ipak redovno dopisima traži od EPS Distribucije da se struja uključi. Struja je očigledno nelegalno uključena i to za potrebe održavanja utakmice FK “Radnički” i Mladosti iz Lučana, pre desetak dana.

Potrebno je da Grad i EPS “Snabdevanje” potpišu ugovor, kako bi stadionu bio omogućem priključak, svaki drugi način priključivanja je protivzakonit, rekao je nedavno direktor EPS “Distribucija” Boban Džunić.

strelica

Podsetimo, još februara 2012. godine Grad Niš je tražio da se stadionu priključi struja što je i učinjeno ali za objekat – gradilište u Nišu stadion Čair “KRAN”. Rešenjem “Jugoistok d.o.o” odobrava priključak u trajanju od 18 meseci. Jugoistok i Grad potpisuju Ugovor koji važi za tih godinu i po dana, gde gradska Služba za održavanje i informatičko-komunikacione tehnologije uredno izmiruje račune za utrošenu struju koji stižu iz EPS “Snabdevanja”. Ugovor je zvanično istekao septembra 2013. godine od kada gradska Služba za održavanje i IKT ne želi da izmiruje račune koji stižu iz EPS-a, vraća ih uz zahtev da budu stornirani i uz obrazloženje da Grad nije koristio struju u građevinarske ili bilo koje druge svrhe. Dopisom koji je upućen EPS Distribuciji od gradske Služba za održavanje i IKT navodi se da do 4.8.2016. godine EPS “Snabdevanje” ništa nje preduzeo u rešavanje nastalog problema, piše u zvaničnom dopisu.

Dug za utrošak električne energije je preko 4,1 miliona dinara.

Poređenja radi, kada se uključe reflektori na stadionu za tih nekoliko sati, potroši se struja kao što potroši za mesec dana stotinak kuća, kažu u Distribuciji.

Za priključenje struje gradskom stadionu potrebna je prvo građevinska a onda i upotrebna dozvola, to su osnovni uslovi.

Ovde je reč o klasičnoj krađi struje, ko će da odgovara još uvek se ne zna, reklo bi se ne zna ni Grad…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com