Društvo

PREDIVNO! Kada se mama pretvori u Zvončicu!

Zvončica, njene male pomoćnice i Petar Pan juče su u Tvrđavi, napravili pravu senzaciju. Mama Marina Perić koja je za svog jedinca pripremala rođendan nedeljama unazad, danas kaže vredelo je svaki minuta potrošenog vremena i truda. Njen mezimac Veljko proslavio je šesti rođendan sa drugarima u jednoj niškoj igraonici, njegove drugarice bile su male Zvončice a mama velika Zvončica htela je da svom sinu priredi rođendan drugačiji od drugih, uspela je u tome.

Marina Perić je pedagog po obrazvanju radi u Specijalnoj školi sa domom učenika Bubanj, velika ljudav joj je dekoracija, kojom se bavi iz hobija. Svake godine ona i mame sinovljevih drugara odluče da praznike provedu drugačije organizujući za svoju dečicu tematske praznike.

Svaki rođendan do sada smo obeležavali nekako posebno, prošle godine tema je bila Vini Pu, zatim Miki i Mini, maskirali smo se za Novu Godinu i Uskrs, promašili smo samo Dan ljubavi”, kaže kroz smeh Zvončica u Nišu poznatija kao Marina Perić.

14192802 958852130907885 606371774886700352 n

Uvek je htela da njeno dete ima drugačije rođendane nego ostala deca, zbog njega i njegovih drugara. Uvk se kaže ona trudila da mu taj dan upriliči baš onako i onim što bi njega radovalo.

Pored nešto većih izdataka za kostime potrebno je bilo i puno truda i mnogo vremena, dodaje ona.

14232607 958349147624850 339894146111856178 n

Moj kostim šila je šnajderka, dok smo Veljkov sašile ja i moja mama. On je puno učestvovao u osmišljavanju kostima, jer je pronalazio crteže i pomagao nam da kostim izgleda što originalnije. Na kraju smo svi bili zadovoljni…ne bili smo prezadovoljni.“, kaže Perić za Niške Vesti.

Predivna krila Zvončice mama Marina sama je napravila, dok je za male crteže na telu bila zadužena drugarica Milena dekoraterka, kaže ona.

I pored malog peha u samoj Tvrđavi, gde se Zvončica ogrebala kada joj je noga na čas krvarila, bojom je sve prekriveno jer je zabava morala da traje.

“Kada smo u Tvrđavi završili sa slikanjem uputili smo se prema igraonici “Magic City” gde smo i organizovali proslavu rođendana. Tako maskirani smo prelazeći most preko Nišave, pa kroz centar grada bili za Nišlije prava senzacija. Ljudi su nas zaustavljali i tražili da se slikaju sa nama, ja sam pomalo bila iznenađena ali mi je bilo drago da smo izazvali toliko lepih emocija”, kaže radosno mama Marina.

U igraonici je čitava zabava bila u znaku teme “Potraga za blagom”, gde je u samom prostoru napravljeno “morsko dno” i velika ajkula kroz čija usta su se deca provlačila u igri.

Potpuno smo sigurni da je zabava bila luda i nezaboravna, što i jeste bila osnovna ideja koja je pokrenuli čitavu mašineriju koju su činile mame, bake, prijatelji…najbitnije je postignuto – juče su se svi osećali posebno.

14233134 958740280919070 8838548126935550013 n

Ova priča negde treba da bude poruka svim roditeljima da iskoriste svaki minut da poklone svom detetu, čak i kada za to misle da nemaju vremena, čak i ako se nešto što mislimo da je bitnije ne uradi, čak i ako nas šef sutra opomene, čak i ako smo u tih nekoliko sati zaradili 0 dinara…”čak” zbog toga što to malo biće ima samo nas!

Bravo mama Marina!

[foldergallery folder=”images/galleries/Zvoncica”]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com