Društvo

Otvorena 11

Seoska olimpijada okupila je više od 500 takmičara iz više od 26 sela sa područja opštine Crveni Krst. 150 ekipa nadmeće se u osam sportskih disciplina, a najbolji dobijaju pravo da 17. septembra učestvuju na takmičenju u Valjevu.

Basket, mali fudbal, tenis, narodni višeboj, streljaštvo, ali i odmeravanje snaga u nadvlačenju konpoca obeležile su ovogodišnju seosku olimpijadu.

bakllja“Znamo da će naša ekipa osvojiti medalju, tako je svake godine, najbolji smo”, kaže takmičarka streljaštva iz Trupala.

Održava se 11 put, kako bi se razvio sportski duh kod mladih, kaže predsednik opštine Crveni krst, Miroslav Milutinović.

mirsolav“Želimo da to bude borilački duh jednog timskog rada i drago mi je što na jednom prostoru, u Supovcu, imamo 500 takmičara iz svih naših Mesnih kancelarija”, kaže predsednik opštine Crveni Krst.

Ove godine podršku Opštinskoj olimpijadi dao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je i otvorio ovo sportsko nadmetanje.

bulatko„Nekada sam kao predsednik ove opštine učestvovao u stvaranju ovakvog aktivizma i sada kao gradonačelnik mogu da izrazim veliko zadovoljstvo da to i dalje živi i traje. Podržavamo ovu manifestaciju i nadamo se da ćemo je podoći na veći nivo, da se proširi na ceo grad kako bi mogli da učestvuju mladi iz svih sela sa teritorije Niša“, kaže Bulatović.

Gradska opština Crveni Krst godišnje za sport izdvaja oko dva miliona dinara, a za seosku olimpijadu ove godine bilo je predviđeno 350 hiljada dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com