Društvo

PROTEST: Angry roditelji PROTIV premeštanja 60 vaspitačica “Pčelice“

J.M. je jedna je od majki koja će učestvovati na protestu protiv odluke rukovodstva „Pčelice“ da zameni radna mesta za čak 60 vaspitačica koje su zaposlene u ovoj ustanovi. Protest je zakazan za ponedeljak, 5. septembar u 16 sati ispred Gradske kuće. U „Pčelici“ kažu da je sve urađeno „po zakonu“.

Nezadovoljni roditelji kojima deca borave u vrtićima „Pčelice“ kažu da ih je odluka rukovodstva koja je stupila na snagu 1. septembra, dovela do očaja i ovaj potez u najmanju ruku smatraju „neodgovornim“.

O mom detetu već šest godina brine ista vaspitačica. Kada sam juna obnovila ugovor sa „Pčelicom“, želela sam istu vaspitačicu, jer je dete naviklo na nju i ja sam kao roditelj prezadovoljna njenim radom. U grupi sa mnom je još 30 nezadovoljnih roditelja i svi ćemo doći u ponedeljak pred Gradsku kuću“, kaže majka J.M.(ime poznato redakciji Niških Vesti.)

Ovi roditelji formirali su i grupu na Facebook-u „Angry roditelji“ (eng. angry u prevodu besan, ljutit), preko koje će pozivati sve nezadovoljne roditelje da se priključe protestu ispred Gradske kuće.

Navode slučaj vaspitačice koja živi u selu pored Niša, gde je i radila kao vaspitač u jednom od vrtića, kojoj su promenili radno mesto pa je od 1. septembra prinuđena da na posao putuje u Niš.
Meni se to ne čini normalnim, jer ta žena sada menja dva autobuska prevoza da stigne na posao. Naravno da nije zadovoljna i mi ne želimo da se sve prelomi preko leđa naše dece“, kazala je majka J.M. koja je želela da ostane anonimna plašeći se revanšizma prema svojoj deci koja koriste usluge „Pčelice“.

Roditelji se žale i da je, usled nedostatka prostora, tokom leta „Pčelica“ pregrađivala prostorije i od „jedne pravila dve“, pravdajući se da su na taj način želeli da što više dece dobije šansu da uđe u vrtiće.

„Sada je u prostoriji gde je nekada bilo tridesetoro dece, faktički šezdesetoro. Mi više nećemo da sedimo i ćutimo. Obratili smo se i sanitarnoj inspekciji koja nam nije dala nikakav odgovor. Ta deca sada imaju zajednički wc i kupatilo, budući izvor zaraze“, rekla je J.M.

Ljutiti roditelji kažu da su u četvrtak razgovarali i sa zamenikom gradonačelnika, Milošem Banđurom, koji im je obećao da će i prvog čoveka Grada upoznati sa novonastalim problemom. Nezadovoljno je i 60 vaspitačica koje su se obratile Sindikatu.

Iz „Pčelice“ su se oglasili saopštenjem da je od 60 premeštenih vaspitačica, samo 15 u sindikatu, a uveravaju da je 20 htelo premeštanje u drugi vrtić, te da je sve urađeno po zakonu.

“Neke od njih su unapređene i primaće veću platu, a sada dobijamo i novi vrtić kod Duvanske industrije, pa će i tamo neko trebati da radi. Stojim iza svega urađenog i mislim da sam dokazao da sam sve ovo vreme dobro vodio i vodim ovu ustanovu. Moja odluka je konačna,” rekao je ranije niškim medijima Zoran Jonić, direktor predškolske ustanove “Pčelica”.ANGRY

Da li će se naći neko kompromisno rešenje, ostaje da se vidi. Kako je redakcija Niških Vesti obaveštena, roditelji su odlučni da u ponedeljak 5. septembra u 16 sati održe protest ispred Gradske kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com