Društvo

UPSS: Opasna izjava v.d

Povodom jučerašnje izjave v.d. direkatora niške Toplane, Zorana Stojanovića, da će masovno isključenje Nišlija sa sistema daljinskog grejanja “ozbiljno ugroziti stabilnost energetskog sistema”, danas se saopštenjem oglasilo Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS) u kome najoštrije osuđuje ovu izjavu, smatrajući da se njome građani „huškaju na međusobno sukobljavanje.”

Spornu izjavu Zoran Stojanović, vršilac dužnosti direktora Toplane, dao je u telefonskom obraćanju na lokalnoj NTV, juče, 31. avgusta. Ova izjava data je povodom velikog broja zahteva korisnika daljinskog grejanja koji žele da se isključe sa sistema Toplane.

U UPSS tvrde da je sa stanovišta javnog interesa, Stojanovićeva izjava “ huškačka, neodgovorna, štetna i opasna.”

Zoran Stojanović je, kako tvrde u Udruženju, izjavio da je primio pismo od EPS-a sa upozorenjem da će veliki broj građana, koji se isključuju sa sistema daljinskog grejanja, ugroziti stabilnost elektroenergetskog sistema. Dodao je i da će za eventualne poremećaje u elektrosnabdevanju, a naročito ukoliko dođe do većih havarija i požara, biti odgovorni bivši korisnici usluga toplane, koji budu koristili električnu energiju za grejanje svojih prostorija. Ne samo da će biti odgovorni, već će morati i da „nadoknade“ takvu štetu u zgradama u kojima žive.print

Ovakvim „zaključivanjem“ se demonstrira ucenjivački kapacitet poslovodstva toplane. Građani se ucenjuju navodnom neadekvatnošću elektroenergetskog sistema i time se dovode u stanje iznude. Očigledno, toplana vodi politiku cena tako što nameće svoj sistem daljinskog grejanja korisnicima kao bezalternativan. Time zloupotrebljava svoj nesvrsishodan i, naravno, ničim opravdan monopolski položaj. Ponavljamo, po ko zna koji put, notornu istinu da potrošač autonomno donosi odluku o tome da li će kupiti neku robu ili uslugu. Autonomiju potrošača, podsećamo, štite važeći zakoni.” navodi UPSS u današnjem saopštenju.

UPSS naglašava da je Zoran Stojanović imenovan za direktora toplane u v.d. stanju, uz kršenje člana 52. Zakona o javnim preduzećima, te da nema legalitet da daje zvanične izjave u ime Gradske toplane Niš.

Korisnici usluga Toplane tretiraju se kao oni koji „uživaju“ u komforu daljinskog grejanja.
“Sada, kada nekoliko hiljada korisnika više ne želi da uživa u takvom „komforu“ opet se na njih svaljuje lavina zlonamernih i pretećih optužbi, ovoga puta iz pravca Toplane, stoji u ovom saopštenju.toplana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com