Društvo

U subotu 11

Opštinske olimpijske igre Gradske opštine Crveni krst ili tzv. seoska olimpijada, počinje u u subotu, 3. septembra, u Supovcu. Na olimpijadi će učestvovati oko 500 takmičara, iz više od dvadeset sela, najavio je predsednik opštine Crveni krst, Miroslav Milutinović.

U organizaciji Gradske opštine Crveni krst i Komisije za sport, obrazovanje kulturu i sport u subotu 03. septembra 2016.g. održaće se 11. po redu Opštinske olimpijske igre. Domaćin igara biće Supovac, a očekuje se više stotina takmičara u preko dvadeset ekipa.

„Očekujemo oko 500 takmičara koji će se nadmetati u raznim disciplinama. Neke od njih su mali fudbal, narodni višeboj, basket, kros, odbojka, pikado, nadvlačenje konopca. Prošle godine, u Gornjoj Trnavi su se takmičili predstavnici 26 mesnih samouprava. Ukupni pobednik ovih igara je bila Donja Tranava, dok su drugo i treće mesto zauzeli Gornja Toponica i Vrtište. Kao pobednici učestvovali su na državnim OSIS u Kačarevu kod Pančeva i dobili prigodne nagrade. Tako će biti i ove godine, a cilj je da se mladi zadrže da žive i rade na selu“, kaže predsednik opštine Crveni krst, Miroslav Milutinović.

Svečana ceremonija otvaranja počinje u 8:45 časova kuturno-zabavnim programom, u 9:00 sati se intonira državna himna nakon čega počinju sportske igre. Dodela nagrada i priznanja predviđena je od 16:00 do 19:00 časova.

Za ove namene iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 350.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com